In 2021 ruim 16.000 taxaties VRT & TMV gecertificeerd

Veelgestelde vragen

Waarom kan het importeren van auto’s interessant zijn?

Consumenten zijn vooral op zoek zijn naar tweedehandsauto’s van 3 tot 4 jaar oud. Omdat die in Nederland schaars zijn, wat een gevolg is van de verkoopdip in de jaren 2012 en 2013, is er onvoldoende aanwas van deze wensauto’s. Daarom kijken veel autodealers over de grens naar occasions vooral in Duitsland en België.

Het importeren van auto’s uit Duitsland en België kan nog steeds geld schelen. De handelsprijzen liggen veelal lager en er is vooral heel veel keus. Hoeveel goedkoper een auto is, verschilt per model.

Importeert u een auto, dan moet u alsnog in Nederland bpm afdragen. Er zijn 3 manieren om de hoogte van de bpm-afdracht uit te rekenen; via de koerslijst, op grond van een taxatierapport of op basis van de forfaitaire tabel (leeftijdskorting).

Wilt u een indicatie om van tevoren te bepalen welke manier het aantrekkelijkst is? Stuur een foto van de advertentie per WhatsApp (06-12190643) of per mail. Daarna bespreken we de auto telefonisch met elkaar. U kunt rekenen op ons eerlijke advies. Ons uitgangspunt? De goedkoopste manier van aangeven!

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08

Auto importeren naar Nederland

CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Chat openen
Stel hier uw vraag.