Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Ik wil een auto importeren van buiten de EU. Hoe gaat dat?

Heeft u een auto van buiten de Europese Unie (Zwitserland hoort hierbij) gekocht, dan moet u vervolgens het transport naar Nederland regelen. Zo’n route bestaat meestal uit drie delen; het binnenlands transport (van de dealer tot aan de haven), zeevracht of wegtransport naar Nederland en van de Nederlandse haven of tot aan grensdepot naar de gewenste locatie in Nederland. Voordat het voertuig het grensdepot mag verlaten, moet u invoerrechten en btw betalen. Bij een personenauto is dit 10% van het aankoopbedrag met daarbij opgeteld 21% van de invoerrechten plus transportkosten.

Auto’s die uit landen buiten de EU komen, hebben meestal geen mistachterlicht, de stadslichten voldoen niet aan de normen van het RDW en zijknipperlichten ontbreken nogal eens. Pas nadat het voertuig technisch voldoet aan de Nederlandse eisen, kan de RDW de keuring uitvoeren. Eenmaal goedgekeurd, is de volgende stap het berekenen van de bpm (Belasting Personenauto’s en Motorrijtuigen). Het uitgerekende bedrag geeft u vervolgens door aan bij de Belastingdienst (vroeger was dat bij de Douane). Zodra de Belastingdienst het bedrag heeft ontvangen, kan het voertuig op naam gezet worden en ontvangt u het kenteken.

Heeft u meer informatie nodig? Lees meer over goederen in het vrije verkeer brengen op de website van de Douane/Belastingdienst.

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08

Auto importeren naar Nederland

CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.