Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Motor taxatie

Motorfiets taxatie in heel Nederland

De waarde van uw motor is afhankelijk van een aantal factoren. Daarom is het raadzaam de motor eens in de 2 tot 3 jaar te laten taxeren.

Wat is uw motorfiets waard?

Normaliter daalt de waarde van de motor als hij ouder wordt, maar dat hoeft niet. Want als u een bijzondere motorfiets heeft, kan de leeftijd zelfs waardeverhogend zijn.

Wat ook een rol speelt bij de waardebepaling van de motor? De kilometerstand en het vermogen. Verder is het motormerk een factor die de waarde mede bepaalt. Dat komt omdat het ene motormerk sneller in waarde daalt dan het andere. Bij verkoop levert een model dat gewild oftewel goed in de markt ligt gewoonlijk meer op.

Een bijzondere motorfiets taxeren

Heeft u een motorfiets, motor, bromfiets, eigenbouw of andere bijzondere motor die meer waard is dan de dagwaarde? Of is die dagwaarde niet te achterhalen? Voor bijzondere motorfietsen is het uitermate lastig op basis van het kenteken de juiste vervangingswaarde te bepalen. Zelfs wanneer uw motor in de basis origineel bleef, kunnen toegevoegde accessoires een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Realiseer u dat elke aanpassing de waarde van uw motor kan beïnvloeden.

Wat is uw motorfiets écht waard?

Net zoals bij de waardebepaling van oldtimers of youngtimers kijken kenners, handelaren, beleggers en liefhebbers met andere ogen. Wat is uw motorfiets echt waard? Ons advies; laat uw motorfiets om de 2 jaar taxeren. Gedurende die periode is de verzekeraar verplicht de waarde uit te keren die in het taxatierapport staat. Direct een afspraak plannen?

Motorfiets taxatie mét aandacht

Verder lezen

Taxeert één van de motorfietsexperts van Waardetaxaties uw motorfiets, dan krijgt u aandacht én expertise. De opname van een motorfiets duurt een half uur tot 3 kwartier. Wij checken het kentekenbewijs, inspecteren de motor van onder tot boven en nemen eventuele investeringsfacturen en de historie van de motor met u door.

Zodra onze taxateurs op kantoor zijn, valt er nog veel te onderzoeken en uit te pluizen. Een van de activiteiten waarover ze zich buigen zijn recente veilingresultaten. Er wordt gezocht naar de verkoop van vergelijkbare modellen en de verkoopprijs wordt erbij gezocht. Alle verzamelde informatie neemt de taxateur mee in het taxatierapport. De kwaliteit van een taxatierapport valt of staat namelijk met de onderbouwing. In geval van calamiteiten mag er geen ruimte zijn voor discussie!

Ik wil meer weten over een motor taxatie

Vul dit formulier in en wij bellen ú.

Wij nemen binnen 1 werkdag contact op.

Hoe lang geldt een motorfiets taxatierapport?

Met een oldtimertaxatierapport van Waardetaxaties ontstaan er geen misvattingen en krijgt u waar u recht op heeft bij calamiteiten zoals een totallossverklaring of diefstal. Het taxatierapport geldt meestal 2 tot 3 jaar. Gedurende deze periode is de verzekeraar verplicht de waarde uit te keren die in het taxatierapport staat. Vraag naar de geldigheidsduur van een taxatierapport bij uw verzekeraar, want die is niet bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde.

Gecertificeerd en ervaren motorfiets taxateur

De motorfietstaxatierapporten die Waardetaxaties uitbrengt, voldoen aan de eisen die de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub) hieraan stelt. Bovendien is Waardetaxaties aangesloten bij de Federatie (register) TMB en stichting VRT en gecertificeerd door Hobeon SKO. Onze taxatierapporten stellen we op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Uw motorfiets laten taxeren? Onze motorfiets taxateurs doen het met aandacht en veel vakkennis zodat er geen ruimte is voor enige discussie in geval van calamiteiten.

Wat kost een motorfiets verzekeringstaxatie?

De kwaliteit van een motorfiets taxatie valt of staat bij de onderbouwing ervan. In geval van calamiteiten is niemand gebaat bij ruimte voor discussie. De verzekeraar niet en de verzekerde niet!


Motorfiets verzekeringstaxatie €150

Hertaxatie verzekering motorfiets* €135

* Deze korting voor een hertaxatie geldt alleen als de motorfiets al in onze database staat.

Prijzen zijn inclusief btw! Eventueel komen er tot maximaal €50 (inclusief btw) voorrijkosten bij.

Meer dan 2 taxaties achtereen op dezelfde locatie? In dat geval vervallen de voorrijkosten. Of kom naar ons kantoor in Gendringen (ligt in de prachtige Achterhoek). Ook dan vervallen de voorrijkosten.


 

Direct een taxatieafspraak plannen?

Maak in 4 stappen een afspraak. Wij komen zoveel mogelijk tegemoet aan uw wensen.

  1. 1. Locatie
  2. 2. Datum & tijd
  3. 3. Taxatie
  4. 4. Gegevens
Wanneer mogen wij langskomen?

Of komt u bij ons kantoor? Daarmee bespaart u €50 voorrijkosten.
Kantooradres: Parallelweg 4, 7081 DX Gendringen

Selecteer één van de mogelijkheden:

Kies een datum en tijdstip voor de taxatie

Kies het gewenste tijdvak:

Om welke taxatie gaat het?
Taxatie 1
Taxatie 2
Taxatie 3
Taxatie 4
Taxatie 5
Taxatie 6
Taxatie 7
Taxatie 8
Taxatie 9
Taxatie 10
Uw gegevens

Bevlogen motorfietstaxateur Bas

Taxateur Bas Klaassen is één van de gepassioneerde motorfietstaxateurs van Waardetaxaties. Hij weet precies wat een bobber, scrambler motor, caféracer, streetfighter motor of naked bike is. Dus wilt u bijvoorbeeld een streetfighter of andere bijzondere motor laten taxeren? Het lukt niet zo’n taxatie uit te voeren op basis van het kenteken. Bas doet al meer dan 10 jaar aan motorcross, verslindt motormagazines zoals MOTO73 en Noppennieuws. Verder bezoekt hij motorbeurzen om zijn kennis up-to-date te houden.

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.