Oldtimer taxatie

Bent u de trotse bezitter van een oldtimer of klassieke auto? Dat voertuig is voor u vast van onschatbare waarde. Meestal is de emotionele waarde vele malen groter dan de financiële. Maar weet u wat uw oldtimer of klassieke auto echt waard is? Misschien heeft u in de loop der tijd aanpassingen gedaan zoals een restauratie, gereviseerde motor, nieuwe bekleding of is die overgespoten. Zulke renovaties verhogen de waarde aanzienlijk. Als uw oldtimer of klassieke auto wordt ontvreemd of total loss verklaard, is het belangrijk dat u de reële waarde krijgt uitgekeerd. Een oldtimer taxatie is daarin essentieel!

oldtimer taxeren

Oldtimer taxatierapport

Met een autotaxatierapport oldtimer van Waardetaxaties zijn er geen misvattingen en krijgt u waar u recht op heeft. Zo’n taxatierapport geldt meestal voor 2 tot 3 jaar. Gedurende deze periode is de verzekeringsmaatschappij verplicht de waarde uit te keren die in het taxatierapport oldtimer is vermeld. We raden u aan eerst bij de verzekeringsmaatschappij te informeren naar de polisvoorwaarden. Die kunnen namelijk per maatschappij verschillen.

Certificering oldtimer taxatie

Het taxatierapport oldtimer dat Waardetaxaties uitbrengt, voldoet aan de eisen die het Fehac hieraan stelt. Bovendien is Waardetaxaties aangesloten bij de Federatie (register) TMV en de stichting VRT en gecertificeerd door Hobeon SKO. Onze taxatierapporten stellen we op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Wilt u uw oldtimer of klassieke auto laten taxeren? Wij hebben echte oldtimerexperts in dienst. Naast hun vaktechnische kennis zijn het ook ware liefhebbers van klassieke auto’s. Nieuwsgierig naar de oldtimers en klassieke auto’s die wij de afgelopen tijd hebben getaxeerd?

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Twee van onze experts:

Gespecialiseerd met een liefde voor oldtimers.
Bekijk ons team

Praktijkverhaal over oldtimer taxatie ‘Kever Cabriolet’

Lees hier het verhaal van Jeroen Ebbers en zijn Volkswagen Kever. Jeroen is gek op oude Kevers en stoere Mini’s. Toen hij 28 jaar oud was, kocht hij een grijze metallic Volkswagen Kever Carbriolet (Volkswagen 151131 Kever 1303 LS).

Jeroen: “Een prachtexemplaar, ik was echt gek op deze auto. Reed er rally’s mee en toen ik in 2000 met Wendy trouwde was deze oldtimer, hoe kan het ook anders, onze trouwauto!

Mijn Kever verkocht

“In 2003 moest ik investeren in onze rijschool in Gendringen. Daarom besloot ik ‘mijn’ Kever Cabriolet te verkopen. De ruimte om hem te stallen, verviel en ik had ik het geld nodig. Tja, zo was het gewoon. Hoe gek het ook mag klinken…, ik had een band met deze oldtimer, dus de verkoop deed pijn. Daarna zag ik de Kever nog weleens rondrijden. Voor mij dé bevestiging dat hij in de buurt was gebleven.”

Tweede keer eigenaar van mijn oldtimer

“Zo’n 5 jaar later zag ik ‘mijn’ Kever Cabriolet te koop  staan. Mijn financiële situatie was veranderd en ik was vader geworden van twee jongens. Het leek me fantastisch mijn hobby met hen te delen. Bovendien stond ik er financieel beter voor en had ruimte de oldtimer te stallen. Dus ik hoefde niet lang na te denken. Onze zoons Bram en Thijs waren enorm enthousiast. Want ze vonden het maar dom van pappa dat ik de Kever destijds had verkocht.”

Behoorlijk geïnvesteerd

“De laatste paar jaar heb ik behoorlijk in de Kever geïnvesteerd. Zo zit er een nieuwe motor in; in plaats van de standaard 1,6 heeft hij een 2,1 motor, is hij opnieuw gespoten en de rode leren bekleding is compleet vernieuwd.”

Mooiste Kever van Schagen

“Zoals ik hoopte, is de Kever Cabrio een echt familieding geworden. Vanaf het voorjaar tot de herfst rijden we maandelijks een rally en komen overal in Nederland. Onze Kever heeft mooie prijzen gewonnen. Zo is hij verkozen tot de mooiste tijdens de Keverdag in Schagen en tijdens het Internationale Keverweekend in Wanrooy belandde onze oldtimer in de top 10.”

Oldtimer taxatie zorgde voor helderheid

“Tijdens rally’s waarschuwen oldtimerbezitters elkaar;  heb je geïnvesteerd in je klassieke auto? Zorg dan voor een nieuwe taxatie. Sommigen hebben leergeld betaald! Je moet er niet aan denken; maar als er iets gebeurt, is het uitkeren van de juiste waarde wel belangrijk. De oldtimer taxateurs van Waardetaxaties zijn echte experts. Het taxatierapport oldtimer is heel duidelijk. Door de oldtimer taxatie moest ik mijn verzekering met € 15.000 ophogen. Dat is toch een aanzienlijk bedrag.

oldtimer taxeren kever De door ons getaxeerde oldtimer van Jeroen

Wat is mijn oldtimer echt waard?

Ja, ik wil de juiste vergoeding ontvangen bij schade, total loss of diefstal.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
Contact binnen één uur. Vanzelfsprekend zijn uw gegevens veilig bij ons.
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Contact

Waardetaxaties.nl
Parallelweg 4
7081 DX Gendringen
Werkdagen 8:45 uur t/m 17:30 uur

Bel 0315 84 33 08

ISO 17024 gecertificeerd

© 2019 - Waardetaxaties heeft haar website laten maken door Ebbers Media.