Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Youngtimer taxatie

Youngtimer taxatie in heel Nederland

Heeft u een auto die tussen de 15 en 30 jaar oud is en mogelijk in de toekomst de klassiekerstatus, oftewel de oldtimerstatus krijgt? Zo’n auto noemen we een youngtimer.

Wordt de youngtimer een klassieker?

Of uw youngtimer uiteindelijk klassieker wordt, hangt af van een aantal zaken. Het lijkt erop dat bepaalde merken zoals Audi, BMW, Mercedes, Saab, Volkswagen of Volvo waardevaster zijn dan andere merken. Nog een belangrijke voorwaarde is het aantal gereden kilometers. Daarvoor geldt; hoe minder, hoe beter.

Waarom een youngtimer taxatie?

In geval van calamiteiten bent u met een youngtimer taxatie verzekerd van een vlotte schadeafwikkeling en voorkomt u veel ellende met uw verzekeraar. Wanneer u bij schade, total loss of diefstal de juiste vergoeding wilt ontvangen, maak dan een afspraak voor een youngtimer taxatie.

Youngtimer zakelijk interessant

Het rijden van een youngtimer kan zeer aantrekkelijk zijn voor de zakelijke rijder. Naast de aanschafprijs is ook de bijtelling laag. Kiest u voor een auto van meer dan 15 jaar oud, dan kan de bijtelling per maand u positief verrassen! Deze voordelige regeling voor het rijden van youngtimers blijft voorlopig van kracht.

Wilt u uw youngtimer in plaats van privé zakelijk gaan rijden of andersom? Dan raden wij u aan een Waarde Economisch Verkeer taxatie te laten uitvoeren. Het laten opstellen van een WEV taxatie heeft tenminste 2 voordelen.

  1. U voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst.
  2. U betaalt nooit teveel bij de overname.

Meer lezen over de WEV taxatie

Frequentie taxatierapport youngtimer

De beste frequentie voor een waardetaxatie van uw youngtimer is 1 keer per 2 of 3 jaar. Informeer eerst bij uw verzekeraar naar de polisvoorwaarden. Die verschillen namelijk per maatschappij.

Youngtimer taxatierapport

Verder lezen

Bent u zuinig op de youngtimer en rijdt u niet te veel kilometers? Dan zal de waarde van de auto niet verder dalen. Sterker nog; de waarde kan zelfs stijgen naarmate de auto richting de 30 jaar gaat. Wij raden u aan uw youngtimer taxatie tijdig te laten doen. Ten eerste om discussies met de Belastingdienst (bijtelling) te voorkomen. Ten tweede om bij ontvreemding of total loss verklaring de juiste waarde van uw verzekeraar te ontvangen.

 

Ik wil meer weten over een youngtimer taxatie

Vul dit formulier in en wij bellen ú.

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Wat kost een youngtimer taxatie?

Er gelden verschillende prijzen. Heeft u het taxatierapport nodig voor de bijtelling, met andere woorden wilt u uw youngtimer in plaats van privé zakelijk gaan rijden of andersom, dan heeft u een Waarde Economisch Verkeer (afgekort WEV taxatie) nodig. Lees meer over WEV taxatie.

Wilt u uw taxatie tegen de juiste waarde verzekeren bij uw verzekeraar, dan kunt u uit de voeten met een youngtimer taxatie.

De kwaliteit van een youngtimer taxatie valt of staat bij de onderbouwing ervan. Niemand is gebaat bij – in geval van calamiteiten – ruimte voor discussie. De verzekerde niet en datzelfde geldt voor de verzekeraar!

Over het algemeen is de taxatie van een duurdere youngtimer arbeidsintensiever, vandaar de volgende richtlijn.


Youngtimer taxatie (waarde tot en met €50.000) €175 

Youngtimer taxatie (waarde vanaf €50.000) €225

Hertaxatie youngtimer* (waarde tot en met €50.000) €150

Hertaxatie youngtimer* (waarde vanaf €50.000) €200

Waarde Economisch Verkeer taxatie € 275

*Deze korting voor een hertaxatie geldt alleen als de youngtimer al in onze database voorkomt.

Prijzen zijn inclusief btw! Eventueel komen er tot maximaal €50 (inclusief btw) voorrijkosten bij.

Meer dan 2 youngtimer taxaties achtereen op dezelfde locatie? In dat geval vervallen de voorrijkosten. Of kom naar ons kantoor in Gendringen (ligt in de prachtige Achterhoek). Ook dan vervallen de voorrijkosten.


Certificering youngtimer taxatie

Het taxatierapport youngtimer dat Waardetaxaties uitbrengt, voldoet aan de eisen die het Fehac hieraan stelt. Bovendien is Waardetaxaties aangesloten bij de Federatie (register) TMV en de stichting VRT en gecertificeerd door Hobeon SKO. Onze youngtimer taxatierapporten stellen we op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Direct een taxatieafspraak plannen?

Maak in 4 stappen een afspraak. Wij komen zoveel mogelijk tegemoet aan uw wensen.

  1. 1. Locatie
  2. 2. Datum & tijd
  3. 3. Taxatie
  4. 4. Gegevens
Wanneer mogen wij langskomen?

Of komt u bij ons kantoor? Daarmee bespaart u €50 voorrijkosten.
Kantooradres: Parallelweg 4, 7081 DX Gendringen

Selecteer één van de mogelijkheden:

Kies een datum en tijdstip voor de taxatie

Kies het gewenste tijdvak:

Om welke taxatie gaat het?
Taxatie 1
Taxatie 2
Taxatie 3
Taxatie 4
Taxatie 5
Taxatie 6
Taxatie 7
Taxatie 8
Taxatie 9
Taxatie 10
Uw gegevens
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.