fbpx

Youngtimer taxatie

Heeft u een auto die tussen de 15 en 30 jaar oud is en mogelijk in de toekomst de klassiekerstatus, ofwel de oldtimerstatus krijgt? Zo’n auto noemen we een youngtimer. Of uw youngtimer uiteindelijk klassieker wordt, hangt af van een aantal zaken. Het lijkt erop dat bepaalde merken zoals Audi, BMW, Mercedes, Saab, Volkswagen of Volvo waardevaster zijn dan andere merken. Nog een belangrijke voorwaarde is het aantal gereden kilometers. Daarvoor geldt; hoe minder, hoe beter.

In geval van calamiteiten bent u met een youngtimer taxatie verzekerd van een vlotte schadeafwikkeling en voorkomt u veel ellende met uw verzekeraar. Wanneer u bij schade, total loss of diefstal de juiste vergoeding wilt ontvangen, maak dan een afspraak voor een taxatie met één van onze taxateurs.

Youngtimer zakelijk interessant

Het rijden van een youngtimer kan zeer aantrekkelijk zijn voor de zakelijke rijder. Naast de aanschafprijs is ook de bijtelling laag. Kiest u voor een auto van meer dan 15 jaar oud, dan kan de bijtelling per maand verrassend laag zijn. Deze voordelige regeling voor het rijden van youngtimers blijft voorlopig van kracht.

Wilt u uw youngtimer in plaats van privé zakelijk gaan rijden of andersom? Dan raden wij u aan een Waarde Economisch Verkeer taxatie te laten uitvoeren. Het laten opstellen van een WEV taxatie heeft tenminste 2 voordelen.

  1. U voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst.
  2. U betaalt u nooit teveel bij de overname.

Meer lezen over de WEV taxatie

Youngtimer taxatierapport

Als u zuinig bent op de youngtimer en niet te veel kilometers rijdt, zal de waarde van de auto niet verder dalen. Sterker nog; de waarde kan zelfs stijgen naarmate de auto richting de 30 jaar gaat. Wij raden u aan uw youngtimer taxatie tijdig te laten doen. Ten eerste om discussies met de Belastingdienst (bijtelling) te voorkomen. Ten tweede om bij ontvreemding of total loss verklaring de juiste waarde van uw verzekeraar te ontvangen.

Frequentie taxatierapport youngtimer

De beste frequentie voor een waardetaxatie van uw youngtimer is een keer per 2 of 3 jaar. Informeer eerst bij uw verzekeringsmaatschappij naar de polisvoorwaarden. Die verschillen namelijk per maatschappij.

Certificering youngtimer taxatie

Het taxatierapport youngtimer dat Waardetaxaties uitbrengt, voldoet aan de eisen die het Fehac hieraan stelt. Bovendien is Waardetaxaties aangesloten bij de Federatie (register) TMV en de stichting VRT en gecertificeerd door Hobeon SKO. Onze youngtimer taxatierapporten stellen we op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Wilt u uw youngtimer laten taxeren omdat u de juiste schade-uitkering wilt ontvangen bij total loss of diefstal? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Wilt u uw oldtimer, youngtimer, custom car of motorfiets laten taxeren?

Wat kost een youngtimer taxatie?

Er gelden verschillende prijzen. Heeft u het taxatierapport nodig voor de bijtelling, met andere woorden wilt u uw youngtimer in plaats van privé zakelijk gaan rijden of andersom, dan heeft u een Waarde Economisch Verkeer (afgekort WEV taxatie) nodig. Lees meer over WEV taxatie

Wilt u uw taxatie tegen de juiste waarde verzekeren bij uw verzekeraar, dan kunt u uit de voeten met een Youngtimer taxatie.

De kwaliteit van een youngtimer taxatie valt of staat bij de onderbouwing ervan. Niemand is erbij gebaat als er in geval van calamiteiten ruimte is voor discussie. De verzekerde niet en datzelfde geldt voor de verzekeraar!

Over het algemeen is de taxatie van een duurdere youngtimer arbeidsintensiever, vandaar de volgende richtlijn.


Youngtimer taxatie (waarde tot en met  €50.000) €150 (inclusief btw)

Youngtimer taxatie (waarde vanaf €50.000) €200 (inclusief btw)

Waarde Economisch Verkeer taxatie € 250 (inclusief btw)

Eventueel komen er tot maximaal €50 (inclusief btw) voorrijkosten bij.

Meer dan 2 youngtimer taxaties achtereen op dezelfde locatie? In dat geval vervallen de voorrijkosten. Of kom naar ons kantoor in Gendringen (ligt in de prachtige Achterhoek). Ook dan vervallen de voorrijkosten.


 

Wat is mijn youngtimer echt waard?

Ja, ik wil de juiste vergoeding ontvangen bij schade, total loss of diefstal.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
Contact binnen één uur. Vanzelfsprekend zijn uw gegevens veilig bij ons.
youngtimer waardebepaling
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Contact

Waardetaxaties.nl
Parallelweg 4
7081 DX Gendringen
Werkdagen 8:45 uur t/m 17:30 uur

Bel 0315 84 33 08

ISO 17024 gecertificeerd

© 2020 - Waardetaxaties heeft haar website laten maken door Ebbers Media.