Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Wat is het kampeerautotarief?

 

Gaat u met de camper de weg op dan moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Voor een camper van 40 jaar en ouder betaalt u geen wegenbelasting. Het tarief van de wegenbelasting is afhankelijk van het gewicht van de camper, uw woonplaats en het soort bandstof. De motorrijtuigenbelasting voor een camper of kampeerauto kan aardig in de papieren lopen.

Wilt u in aanmerking komen voor het gunstigere kampeerautotarief, dan moet u voldoen aan voorwaarden die de Belastingdienst daarvoor heeft opgesteld. Dit bijzondere tarief verleend de Belastingdienst alleen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet zoals inrichtingseisen. U moet zelf hiervoor een verzoek indienen bij de Belastingdienst om voor dit bijzondere tarief in aanmerking te komen.

Kampeerautotarief is veel voordeliger

Voor een kampeerauto of camper is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de motorrijtuigenbelasting van een personenauto.

Bent u niet de eerste eigenaar van de camper en heeft de vorige eigenaar van de camper dit kampeerautotarief al aangevraagd, dan geldt dit automatisch ook voor u.

Verhuurt u uw camper bedrijfsmatig, dan geldt er een ander kampeerautotarief namelijk de helft van de motorrijtuigenbelasting van een personenauto voor een tijdvak van 3 maanden. Dit geldt ook als de camper tijdelijk op naam van een huurder wordt gezet.

Weet u niet of de vorige eigenaar het kampeerautotarief betaalde? Bel dan met de Belastingtelefoon Auto: 0800 – 0749 (gratis). U kunt bellen op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Houd uw burgerservicenummer én kenteken bij de hand!

 

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08
CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.