Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Waaraan moet ik denken als ik mijn bestelauto of bestelbus wil ombouwen naar een camper?

Heeft u een bestelauto of bestelbus op grijs kenteken en bent u van plan die om te bouwen naar een camper? Volg onderstaand stappenplan.

1. Check eerst de inrichtingseisen voor een camper

Is een bestelbus of bestelauto omgebouwd tot camper, dan moet hij gekeurd worden. Voordat u uw bestelauto of bestelbus kunt laten omkeuren, moet die aan een aantal eisen voldoen. Die inrichtingseisen voor de camper kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. Houd bij het ombouwen rekening met die eisen!

2. Keuren door RDW

Na de ombouw van uw bestelauto of bestelbus tot camper moet u die opnieuw laten keuren bij de RDW. De RDW beoordeelt of de camper voldoet aan de eisen. Oordeelt de RDW positief, dan wordt het grijs kenteken een geel kenteken.

3. BPM-aangifte

Is het voertuig omgekeurd, dan zal er in de meeste gevallen rest-BPM betaald moeten worden. Hiervoor moet u BPM-aangifte doen bij de Belastingdienst. BPM staat voor Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. Geen zin in die papierwinkel? Voor €75 verzorgen wij die BPM-aangifte voor u.

Omdat de BPM-aangifte gedaan mag worden op de manier die voor u het gunstigste uitvalt, is het in sommige gevallen zinvol een BPM-taxatie te laten uitvoeren.

Advies nodig? Bel ons gerust, want wij denken zonder verdere verplichtingen met u mee.

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08
CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.