Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Waarom is het rijden van een youngtimer zakelijk interessant?

Waarom is het rijden van een youngtimer zakelijk interessant

De zogenoemde youngtimer-regeling is een fiscaal voordeel van de Belastingdienst voor ondernemers. Ondernemers zoals ZZP’ers of MKB’ers met een zakelijke auto, betalen een bijtelling van 35%. Het grote voordeel van het rijden van een youngtimer is dat deze 35% bijtelling niet wordt berekend over de nieuwwaarde, maar over de dagwaarde. Daarom is het rijden van een youngtimer financieel aantrekkelijk voor ondernemers.

Een youngtimer is een auto van vijftien jaar over ouder.

Een rekenvoorbeeld voordeel youngtimer-regeling

Bij het rijden in een auto met een waarde van ongeveer €45.000 bedraagt de netto bijtelling ongeveer €400 per maand.

Kiest u voor een youngtimer met een dagwaarde van €7.000, dan bedraagt de netto bijtelling slechts €100 per maand. U bespaart €300 per maand en profiteert nog steeds van de voordelen van een comfortabele auto.

Een youngtimer op de zaak, ja of nee?

De duurzaamheid van het rijden in een youngtimer kan worden betwist. De auto stoot relatief veel CO2 uit, maar er hoeft geen nieuwe auto voor te worden geproduceerd. En de productie van een nieuwe auto is niet bepaald duurzaam.

Waarom een WEV-taxatie?

Wanneer u overweegt een youngtimer zakelijk te rijden, raden wij aan een WEV-taxatie te laten uitvoeren. Met een WEV-taxatie voldoet u aan de eisen van de Belastingdienst, wat van groot belang is. De dagwaarde wordt bepaald aan de hand van grondig onderzoek, waarbij exclusiviteit (hogere afschrijving), courantheid en kilometerstand worden meegewogen.

Onze taxateurs elke kras, deuk of oneffenheid en leggen deze vast op foto’s. Eventuele beschadigingen verminderen de waarde van het voertuig.

Wat kost een WEV-taxatie?

 

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08
CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.