Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Wanneer heb ik een Waarde Economisch Verkeer taxatierapport nodig?

1. Youngtimer-regeling

Wilt u een youngtimer zakelijk gaan rijden, dan adviseren wij een WEV-taxatie.

U kunt namelijk gebruik maken van een gunstige bijtellingsregeling wanneer uw auto ouder is dan 15 jaar. Deze regeling houdt in dat u slechts bijtelling betaalt over de waarde in het economische verkeer van uw voertuig. Het bijtellingspercentage is vastgesteld op 35% over deze waarde.

De waarde in het economische verkeer (WEV) van een youngtimer moet een onafhankelijk voertuigtaxateur voor u vaststellen. Waardetaxaties is zo’n onafhankelijke gecertificeerde taxateur.

Rekenvoorbeeld youngtimerregeling

Een nieuwe auto met een cataloguswaarde van €75.000 heeft standaard 22% bijtelling. Dat komt neer op €16.500 bruto per jaar. Hierdoor betaalt u netto – afhankelijk van uw belastingschijf – tussen de €502 en €712 aan bijtelling per maand.

Een youngtimer die een cataloguswaarde heeft van €75.000,- en nog maar €7500,- waard is, heeft een bijtellingspercentage van 35% over de dagwaarde. Dit komt neer op €2625,- bruto per jaar en tussen de € 80 en € 106 netto per maand. Tel uit uw winst. 😃

2. Van privé naar zakelijk of van zakelijk naar privé

Wilt u een voertuig van privé naar zakelijk of van zakelijk naar privé overnemen? Dan is het slim om een WEV-taxatierapport te laten opstellen. Alleen gecertificeerde taxateurs mogen zo’n taxatierapport maken. Met een WEV-taxatierapport voorkomt u gezeur of discussies met de Belastingdienst en u betaalt nooit te veel geld bij de overname.

3. Bij boedelverdeling

U gaat scheiden of moet een erfenis verdelen en er zijn voertuigen betrokken bij de boedelverdeling? Ook in dit geval kan een WEV-taxatie uitkomst bieden, als u elkaar niet tekort wilt doen. Met een WEV-taxatie krijgt u een duidelijke, inzichtelijke en objectieve waardering van een voertuig. Zo’n onafhankelijke waardering helpt bij een eerlijke verdeling.

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08
CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.