Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Hoe ontdooi je snel de autoruit?

’s Morgens wil je niet te veel tijd verliezen met het ontdooien van je autoruit. Dus, hoe kun je de autoruit zo snel mogelijk ontdooien? Wij delen graag een paar handige tips met je.

Met onderstaande tips ontdooi je de autoruit snel en veilig

1 Start de auto pas nadat je de autoruit ijsvrij hebt gemaakt.

De motor warmt stationair nauwelijks op. Het is dus niet alleen slecht voor je auto en het milieu, maar je staat ook in de autodampen, wat niet bevorderlijk is voor je gezondheid.

2 Zorg dat je ruitontdooier bij de hand hebt

Leg een fles in je auto, vooral tijdens de koude wintermaanden. Spuit je ruiten én verlichting in met de ruitontdooier. Wacht even zodat de ontdooier kan inwerken en veeg daarna het ijs met een doek van de voorruit. Je kunt ook een wisser of autokrabber gebruiken.

3 Heb je geen ruitenontdooier bij de hand?

Dan moet je aan de slag met de ruitenkrabber. Zet de krabber schuin tegen de ruit om de ijslaag gemakkelijk te verwijderen. Let op: Krab de voor- en achterruit niet als de ruitverwarming aanstaat om het risico op barsten te vermijden.

4 Check voorzichtig of de ruitenwissers niet zijn vastgevroren

Je kunt proberen ze voorzichtig los te tikken met de ruitenkrabber.

5 Klop na het ontdooien sneeuw en ijs van je kleding.

Hoe meer vocht je in de auto meeneemt, des te sneller ontstaat condens aan de binnenzijde, wat zorgt voor slecht zicht!

6 Beslaan de ruiten van binnen?

Zet de blazers aan op de voorruit, schakel de recirculatiestand in en zet de verwarming even heel warm. Vergeet niet de recirculatiestand weer uit te zetten!

7 Hoe voorkom je een bevroren autoruit?

  • Schone autoruiten bevriezen minder snel. Vocht hecht zich namelijk aan vuil, dus zorg ervoor dat je autoruiten zo schoon mogelijk zijn.
  • Leg een anti-ijsdeken over je voorruit. Dit helpt om ’s morgens sneller op pad te kunnen gaan.

Belangrijke waarschuwing!

Gooi nooit warm water over je bevroren autoruit! Het temperatuurverschil kan de ruit doen barsten.

Rijden met goed zicht is een verplichting

Slecht zicht kan leiden tot een behoorlijke boete! Riskeer geen boete van €250 door met slechts een kijkgaatje op je bevroren ruit te rijden. Goed zicht betekent een schone voor- en achterruit, en ijsvrije spiegels. Buitenspiegels niet ijsvrij? Dat kan nog een boete van €130 opleveren. Rijden met slecht zicht is een belangrijke oorzaak van ongelukken, dus op zich is zo’n boete begrijpelijk.

Samengevat:

Zorg ervoor dat je altijd een ruitontdooier bij de hand hebt voor een vlotte start bij vriezend weer. Leg een fles in je auto tijdens de koude wintermaanden. Spuit de ruitontdooier op zowel de ruiten als de verlichting. Wacht vervolgens even, zodat de ontdooier effectief kan inwerken. Veeg daarna het ijs met een doek van de voorruit, of maak gebruik van een wisser of autokrabber als alternatief.

En dan nog wat anders….

Waardetaxaties taxeert alle voertuigen

Heb je een oldtimer, camper, youngtimer of motor? Er zijn 5 redenen om een voertuigtaxatie te laten uitvoeren. Ontdek de 5 belangrijkste redenen om een voertuigtaxatie te laten uitvoeren in dit blog: Vijf redenen om een voertuigtaxatie te laten uitvoeren

Wil je een voertuig laten taxeren? Kom vandaag nog langs. Via onze dienst TaxatieToGo kun je het voertuig laten taxeren zonder dat je daarvoor een afspraak moet maken.

Bij jou op locatie taxeren? Maak een taxatieafspraak in 4 stappen

Wij hebben ook een vestiging in Leeuwarden. Daar kun je ook terecht voor een voertuigtaxatie!

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.