Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Vijf redenen om een voertuigtaxatie te laten uitvoeren

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand een voertuig zou willen laten taxeren. Hieronder 5 redenen:

1.    Na import voertuig

Een BPM-taxatie kan lucratief zijn bij de import van een auto. Als er een auto wordt gekocht in het buitenland met de bedoeling die in Nederland te verkopen of er zelf in te gaan rijden, dan moet er in Nederland BPM worden betaald over de waarde van de auto. Een BPM-taxatie kan helpen om de juiste waarde te bepalen en hierdoor te voorkomen dat er te veel BPM wordt betaald.

Lees meer over BPM-taxaties

Alvast een BPM-indicatie? Gebruik onze BPM-calculator

2.    Verzekeren voertuig

Wanneer u uw voertuig allrisk wilt verzekeren, kan het zijn dat uw verzekeringsmaatschappij u vraagt een voertuigtaxatie te laten uitvoeren. Met een onafhankelijk taxatierapport heeft de verzekeraar de waardebepaling zwart op wit.

Uw verzekeraar heeft de waardebepaling nodig omdat die op basis hiervan de premie van uw autoverzekering bepaalt. Bovendien zorgt een waardebepaling ‚Äď en dat is goed nieuws voor u ‚Äď ervoor dat er voldoende wordt uitgekeerd als er een ongeluk of diefstal plaatsvindt.

Wilt u uw voertuig voor de verzekering laten taxeren, zorg er dan voor dat u kiest voor een gecertificeerd voertuigtaxateur. Waardetaxatie is zo’n gecertificeerd taxateur. De taxatierapporten die wij opstellen, voldoen aan de eisen die de verzekeringsmaatschappij hieraan stelt.

Lees meer over:

3.    Verkopen voertuig

Bent u van plan uw voertuig te verkopen en is het een uniek exemplaar, een klassieker of youngtimer, dan kan een taxatie u helpen om de verkoopprijs vast te stellen.

Wij spreken bewust van helpen, omdat een taxatie geen enkele garantie biedt tot het realiseren van de vastgestelde waarde bij inruil of verkoop. Dat komt omdat de automarkt grillig kan zijn.

Toch kan een voertuigtaxatie ervoor zorgen dat u een eerlijke prijs vraagt en de onafhankelijke waardebepaling kan potenti√ęle kopers overtuigen van de waarde van uw voertuig.

4.    Erfenis voertuig

Als u een voertuig heeft ge√ęrfd, kan het zijn dat u een WEV-taxatie nodig heeft om de fiscale waarde van het voertuig te bepalen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een eerlijke en heldere boedelverdeling.

Ook kan een WEV-taxatie bijdragen voor het bepalen van de erfbelasting. De erfbelasting wordt namelijk berekend over de waarde van alle bezittingen minus de schulden van degene die overleden is op het moment van overlijden.

5.    Restauratie voertuig

Een tussentijdse waardebepaling gedurende een restauratietraject van een voertuig is geen overbodige luxe.

Dat komt omdat een voertuigrestauratie meestal een langdurig traject is waarin veel geld en tijd gaat zitten. Als er tijdens de duur van het restauratietraject iets gebeurt, is het een groot voordeel als u de waarde van het voertuig al hebt laten vastleggen.

Laat u een hertaxatie uitvoeren, dan krijgt u bij ons 10% korting op de taxatieprijs.

Lees meer over:

Gecertificeerd voertuigtaxateur

Heeft u een voertuigtaxateur nodig? Zoek dan niet alleen naar een gecertificeerd taxateur, maar let er ook op dat de taxateur gespecialiseerd is. Of anders gezegd; kies een taxateur die veel taxaties uitvoert in de categorie die u wilt laten taxeren. Waardetaxaties taxeert voertuigen in alle gangbare categorie√ęn zoals BPM, youngtimer, oldtimer, camper en motor, en taxeert zelfs geregeld tractoren en vrachtwagens. Daardoor is onze kennis en ervaring op peil om een goede waardebepaling te kunnen doen.

Weten welke voertuigtaxaties wij zoal uitvoerden? Bekijk taxatiehistorie

Waardetaxaties taxeert meer dan 18.000 voertuigen per jaar en heeft naast een enorme database veel kennis en ervaring waardoor u een nauwkeurige waardebepaling krijgt.

Maak een taxatieafspraak in 4 stappen >

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.