Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

BPM taxatierapport

BPM taxatierapport laten opstellen?

Wie een voertuig koopt, moet BPM betalen aan de Belastingdienst. De BPM wordt geheven zodra de auto op Nederlands kenteken staat. Dus, importeert u een auto bijvoorbeeld uit Duitsland of België, of enig ander land. Dan bent u verplicht in Nederland BPM te betalen. Er zijn nogal wat manieren om de hoogte van de BPM te bepalen. Factoren zoals leeftijd van de auto, kilometerstand en staat van de auto kunnen hierbij een rol spelen.

Wat is BPM?

BPM is de afkorting voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Het is een indirecte belasting die betaald moet worden voor ieder voertuig dat in Nederland geregistreerd is.

Niet teveel BPM betalen

U wilt niet meer belasting betalen dan strikt noodzakelijk. Vandaar dat u wilt kiezen voor dé manier van aangeven die resulteert in het laagste BPM bedrag. Wanneer een auto geïmporteerd is, is het nogal een procedure om uit te zoeken welke manier het voordeligst is.

BPM berekenen

Er zijn 3 manieren voor het berekenen van BPM; de forfaitaire afschrijvingstabel, de koerslijst of het BPM taxatierapport.

Importeert u een auto met wat schade, dan kan het BPM bedrag fors dalen als deze waardeverminderende aspecten worden meegenomen. Het laten maken van een BPM taxatierapport kan dan een lucratieve optie zijn. De prijs van het taxatierapport wordt meestal ruimschoots terug verdiend met de besparing op BPM die u met een BPM taxatierapport realiseert.

Besparen op BPM?

Eerst weten of het in uw geval voordelig is voor de geïmporteerde auto een taxatierapport te laten opstellen? Bel of mail ons gerust. Zorg ervoor dat u de specificaties van het voertuig bij de hand hebt of meestuurt. Staat het voertuig ergens online te koop? Stuur ons dan de internetlink. Binnen een werkdag krijgt u van ons een eerlijk advies!

Verder lezen

Expert in waardebepaling

Een goede en ervaren taxateur kijkt met andere ogen naar uw auto dan ieder ander. Dat komt omdat hij precies weet welke aspecten een rol spelen bij de waardebepaling. Onze taxatierapporten zijn goed onderbouwd, zodat ambtenaren van de Belastingdienst in één BPM taxatierapport de juiste informatie aantreffen.

Wilt u weten of een taxatierapport in uw geval kan leiden tot een gunstigere BPM? Vul het formulier in of bel.

Eerst weten of u op BPM kunt besparen?

Ik wil vrijblijvend laten voorrekenen wat ik kan besparen.

TIP! Heeft u een advertentie? Voeg die dan vast toe.
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.