Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn caravan verzekeren?

 

Het hebben van een aparte verzekering voor een caravan is niet wettelijk verplicht in de meeste landen. Echter, het is sterk aanbevolen, want een caravanverzekering biedt dekking voor schade aan uw caravan en beschermt tegen diefstal.

Als u een caravan achter de auto trekt, is deze automatisch meeverzekerd via uw WA-verzekering. Dit betekent dat schade die u aan anderen toebrengt, bijvoorbeeld tijdens het achteruit parkeren, gedekt is. De caravan maakt immers deel uit van jouw auto zolang die is aangekoppeld.

Houd er echter rekening mee dat schade aan de caravan zelf niet wordt gedekt door de WA-verzekering. Bovendien hangt de caravan niet de hele vakantie achter de auto. Op de camping kunt u bijvoorbeeld te maken krijgen met schade aan of diefstal van uw caravan. Om u tegen dergelijke schade te beschermen, is een caravanverzekering een verstandige keuze.

Verzekeraars kunnen om een taxatierapport vragen. Raadpleeg een deskundige taxateur met ervaring in oldtimer of vintage caravans voor een nauwkeurige waardebepaling.

Lees meer over de caravan taxatie

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.