Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Als particulier een auto importeren uit Duitsland?

Het importeren van een auto is bij autohandelaren al jaren populair. Door een jong gebruikte auto uit het buitenland te importeren, kunnen zij voldoen aan de vraag. Want nieuw gebruikte auto’s zijn schaars in Nederland.

Er zijn echter steeds meer particulieren die zelf de stap zetten om een auto te importeren. In 2020 steeg het percentage particuliere import met 9% ten opzichte van de dealers.

Zelf een auto importeren?

Waarom zou u ervoor kiezen zelf een auto te importeren? Als u via een autodealer een geïmporteerde auto koopt, bespaart u uzelf heel wat rompslomp. Dus dé voornaamste reden om zelf een auto te importeren, is geld besparen.

Duitsland is een belangrijk importland als het gaat om het kopen van een jong gebruikte auto. Soms betaalt u in Duitsland minder dan 10% in vergelijking met Nederland. Maar ook België en de Scandinavische landen kunnen interessante opties zijn.

BPM betalen na import

Heeft u een auto in het buitenland gekocht, dan moet u het voertuig transporteren. Omdat een Nederlander niet in een auto met een buitenlands kenteken mag rijden, zijn er 2 mogelijkheden om de auto in Nederland te krijgen. Kies voor transport met een oplegger of voor een exportkenteken.

Na aankomst moet u uw geïmporteerde auto laten keuren door de RDW. Heeft de RDW de keuring uitgevoerd, dan is de berekening van BPM aan de beurt.

BPM berekenen

Met onze gratis tool; de BPM calculator, kunt u snel en eenvoudig berekenen hoeveel BPM u ongeveer moet afdragen. De BPM calculator is alleen geschikt voor auto’s na registratiedatum 2013. De BPM calculator berekent een indicatie volgens de afschrijvingstabel.

BPM besparen?

Wilt u weten of in uw specifieke geval een besparing op BPM mogelijk is? Bijvoorbeeld door een BPM taxatie te laten uitvoeren. Vraag dan gerust vrijblijvend en eerlijk advies aan één van onze taxateurs. Bel: 0315 – 84 33 08.

Een taxatierapport kan ervoor zorgen dat u aanzienlijk op BPM kunt besparen. Onze taxateurs voeren zo’n 12.000 taxaties op jaarbasis uit met een hoge klanttevredenheid. Ze zijn dus zeer ervaringsdeskundig!

Hoe kunt u zelf een auto importeren?

Bent u van plan zelf een auto te importeren? Lees dan ook eens deze blog: Stappenplan auto importeren uit Duitsland

Op zoek naar een auto in Duitsland? Bekijk dan het aanbod van mobile.de

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.