Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik een goede taxateur?

Iemand mag zichzelf erkend oldtimer taxateur noemen als hij gecertificeerd is en aan de criteria voldoet die de VRT (Verenigd register voor taxateurs) en de Federatie TMV (Federatie Taxateurs Makelaars Veilinghouders in roerende zaken) daarvoor hebben opgesteld.

Zo wordt onder meer getoetst of de taxateur minimaal vijf aaneengesloten jaren aantoonbare ervaring heeft opgedaan op taxatiegebied. Waardetaxaties is aangesloten bij de federatie TMV én de stichting VRT. Daarnaast is Waardetaxaties door de FEHAC erkend, dat wil zeggen dat de deskundigheid van onze taxateurs wordt getoetst en dat de taxatierapporten een standaardinhoud kennen die alle noodzakelijke aspecten van een visuele inspectie van een voertuig raken.

Met een ‘FEHAC goed gekeurd taxatierapport’ in handen kunnen verzekeraars, klassieke voertuigeigenaren en andere belanghebbenden er van uitgaan dat het om een kwalitatief goed rapport gaat.

Een praktijkvoorbeeld

Een verzekeraar vroeg ons twee keer kort na elkaar de getaxeerde waarde toe te lichten omdat die in hun ogen aan de hoge kant was. In beide gevallen konden wij hem overtuigen. De eerste keer ging het om een Jaguar XK140 uit 1956, helemaal body off gerestaureerd in Engeland conform de originele specificaties. Werkelijk een uniek exemplaar! Wij taxeerden op €147.500 en dat is €17.500 hoger dan aangegeven in de vakliteratuur, die verzekeraars onder andere raadplegen voor hun waardebepaling. De tweede keer ging het om een Citroen DS21, op zich een veelvoorkomende klassieker. Maar dit exemplaar was zó deskundig gerestaureerd – met oog voor alle details, wat de auto unieker maakt – dat wij deze auto € 13.500 hoger waardeerden dan de richtlijn.

Het is de taak van de taxateur om naast de waarden in de boeken, ook te onderzoeken wat auto’s bijvoorbeeld doen op veilingen. Wat ook helpt voor de juiste waardebepaling is heel veel taxeren en fingerspitzengefühl.

Direct een oldtimer taxatie inplannen in 4 stappen? Ga naar het formulier>

Stuur ons een e-mail of bel 0315 84 33 08
CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.