Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Wat onze oldtimertaxateurs doen om hun kennis op peil te houden

Als taxateur ben je nooit uitgeleerd! Dat geldt dus ook voor ons als oldtimer en youngtimer taxateurs. Komt een niet alledaagse youngtimer of oldtimer op ons pad, dan verdiepen wij ons er verder in en dat zorgt voor extra knowhow. 😃

Taxatie oldtimer

Bij de waardebepaling van een oldtimer spelen verschillende aspecten een rol. Is de auto origineel, de historie inzichtelijk, zijn er in de loop van de tijd aanpassingen gedaan, is de auto gerestaureerd, of de motor en/of versnellingsbak gereviseerd. Dat alles is van belang en nemen wij vanzelfsprekend mee in de oldtimertaxatie.

Bijhouden van vakmanschap

Naast de vele literatuur die we lezen, zijn beursbezoeken zeer leerzaam. Dat is niet alleen een dagje uit voor ons als autoliefhebbers, maar ook erg nuttig. Zulke beursbezoeken dragen er namelijk aan bij dat onze kennis up-to-date blijft. Want hierdoor krijgen we een goed beeld van de marktontwikkelingen zoals populariteit van specifieke modellen en prijsniveau, wat ook belangrijke uitgangspunten zijn bij het taxeren van een oldtimer.

Interclassics in Maastricht

Zo bezochten collega Edmond Pinckers en ik in januari de beurs Interclassics in Maastricht. Een toonaangevende beurs voor klassiekers, oldtimers en youngtimers. De beurs is niet zo groot als bijvoorbeeld de bekende beurs in Essen, maar toont elk jaar wel een schitterende collectie auto’s van vooroorlogs tot de jaren ‘90. Voor de autoliefhebber een echte aanrader! Zet ‘m dus in de agenda voor volgend jaar. Ook dan is hij weer in januari.

Ode aan de Lancia

Dit jaar was het thema ‘La Grandezza Della Lanzia’, wat een ode was aan het roemruchte Italiaanse merk Lancia waarvan ik een groot liefhebber ben. Lancia gebruikte technieken die andere merken pas veel later toepasten. En dan die elegante styling die zo kenmerkend is voor de Italiaanse designhuizen. Prachtig! Het is een lust voor het oog.

In april staat nog een bezoek aan de grote beurs Techno Classica en Essen op het programma. Wij kijken er nu al naar uit!

Bart Jan Garretsen

Taxateur

Geniet van een paar beelden:

 

 

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.