Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Wat is een expeditie camper?

Maximale vrijheid; zo ervaren mensen een camperreis. En dat is het natuurlijk ook, want met een camper kun je gaan en staan waar je wil, op voorwaarde dat je je aan de regels houdt.

Wie nog meer vrijheid wil en die zoekt op afgelegen plaatsen, plekken die buiten de bewoonde wereld liggen en waar onverhard en ruw wegdek meer regel is dan uitzondering, heeft eigenlijk een 4×4 aangedreven camper nodig. Met een offroad camper, een terreincamper of een expeditie camper kunt u over zand en modder rijden, en over heuvels komen.

Op ontdekkingsreis met de expeditie camper

Een expeditie camper is een camper – de naam zegt ’t eigenlijk al – waarmee u op expeditie kunt gaan. Het is een camper die 4×4 is aangedreven.

De expeditie camper is meestal geen model die standaard in het camperassortiment van een camperfabrikant voorkomt. In de meeste gevallen bouwt een gespecialiseerd bedrijf zo’n camper op wens van de klant hélemaal om. Als basis wordt een 4×4 legertruck gebruikt of een andere terreinwagen.

Wij taxeerden onlangs een expeditie camper met een Toyota Halux als basis.

Lees meer over de taxatie van de expeditie camper.

Bekijk de foto’s van de ombouw

Lees onze reviews

Grootste verschillen 4×4 camper en gewone camper

Een zekere mate van comfort wordt op prijs gesteld ook voor degene die over onverharde wegen wil rijden. Vandaar dat een expeditie camper terreinbanden heeft met grof profiel en aangepaste vering waardoor rijden op ruw terrein mogelijk is. Een expeditie camper is dus geenszins een gewone camper. De expeditie camper-eigenaar heeft over het algemeen de ambitie om de wildernis in te gaan en overnacht daar misschien tussen de wilde dieren op die afgelegen plekken.

Wat voor extra’s heeft expeditie camper meestal ten opzichte van een gewone camper?

  • Zonnepanelen voor stroom onderweg
  • Reserve brandstoftank voor extra brandstof
  • Zwaardere accu’s
  • Grotere watertank

Wat kost een expeditie camper?

Uiteraard is de prijs van een expeditie camper sterk afhankelijk van de wensen. Toch kost een maatwerk expeditie camper al gauw tussen de € 150.000 en € 800.000. In de luxere versies van een expeditie camper kan zelfs een wasmachine zijn ingebouwd!

Een expeditie camper laten taxeren? Maak in 4 stappen een afspraak.

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.