Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Waarom voertuigherstel vóór BPM-aangifte niet zonder risico’s is

Wanneer een schadevoertuig wordt geïmporteerd, is het een logische keuze een BPM-taxatie te laten uitvoeren. Des te meer schade er is, des te minder BPM u hoeft te betalen.

Maar wat is de verstandigste route ná de BPM-taxatie? Misschien wilt u het liefst direct beginnen met herstellen om bij de RDW een eventuele WOK-status te voorkomen.

Wees u bewust van het volgende; als u het voertuig herstelt vóór BPM-aangifte, neemt u toch een bepaald risico.

Als de Belastingdienst besluit een controle uit te voeren, dan zien zij een voertuig dat niet overeenstemt met de status zoals die in het taxatierapport vermeld staat. Anders gezegd; u heeft het de Belastingdienst onmogelijk gemaakt de importstatus te controleren.

Wij begrijpen de haken en ogen waarmee u geconfronteerd wordt. Daarom wijzen wij u erop dat schadevoertuigen herstellen vóór BPM-aangifte een risico met zich meebrengt. Helaas is het ook zo dat deze risico’s voor eigen rekening zijn.

Wilt u uw risico’s verkleinen? Dan hebben wij wat tips die wij graag met u delen.

Meer weten hierover? Bel met uw contactpersoon binnen Waardetaxaties of bel met ons algemene nummer: 0315 – 84 33 08 en vraag naar Maarten de Berk of Paul Stubbe en krijg zo meer waardevolle informatie over dit onderwerp.

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.