Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Waarom de WLTP invloed heeft op de BPM

Vanaf september 2018 moeten alle auto’s hun typegoedkeuring halen via de WLTP-test in plaats van de NEDC.

Op zich is de WLTP een veel nauwkeuriger basis voor het vaststellen van brandstofverbruik en emissies en geeft prestaties van een auto op de weg beter weer. Maar wat betekent het invoeren van de WLTP voor de BPM? Wij merken dat daarover veel onrust is.

Omdat de WLTP geen invloed heeft op de werkelijke prestaties van een auto mag de invoer eigenlijk geen negatieve invloed hebben op autobelastingen. Maar de Nederlandse overheid moet de  stappen nog zetten waardoor de financiële last niet toeneemt.

Feit 1

De WLTP-test levert een hogere CO2-waarde op per km in vergelijking met de NEDC, simpelweg omdat de nieuwe testcyclus de echte rijomstandigheden beter weergeeft dan de oude.

Feit 2

Door die hogere CO2-waarde kan er meer worden afgeschreven op het bruto BPM-bedrag en dat betekent dat een taxatierapport in de nieuwe situatie nóg voordeliger kan uitpakken.

Wilt u weten hoe u het voordeligst een auto kunt invoeren vanaf 1 september?  Het team van Waardetaxaties.nl geeft eerlijk en slim advies. Neem contact op met Waardetaxaties: 0315- 84 33 08.

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.