Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Waardetaxaties werkt mee aan kritische radioreportage over Wet BPM

Reporter Radio vroeg een tijdje gelden aan Waardetaxaties of we wilden meewerken aan een kritische reportage over de Wet BPM. Dat leek ons een goed idee! Daarom reisde journalist Benjamin de Bruijn af naar Gendringen. Tijdens de interessante ontmoeting nam Ruud Jansen hem mee naar een taxatie en liet hem van A tot Z zien wat er allemaal komt kijken bij het uitvoeren van een taxatie. Verder vertelt hij waarom wij minimaal 80 foto’s maken.

Journalist Benjamin bezocht niet alleen Waardetaxaties, maar ging ook langs een importeur en adviseur om er zo achter te komen hoe er in de praktijk met de Wet BPM wordt omgegaan. Verder lukt het Benjamin om een taxatieregister te openen bij de Kamer van Koophandel. Hiermee bewijst hij de eenvoud van deze procedure en concludeert dat je daarmee de controle op jezelf kunt uitoefenen. Daar schrokken wij wel van… Aan het eind van de reportage komt CDA politicus Pieter Omzigt van het CDA aan het woord.

Uitzending gemist?

Heeft u de uitzending gemist, wat we ons kunnen voorstellen..: via deze link is de hele reportage – die bijna een half uur duurt – te horen.

Bent u betrokken bij het importeren van auto’s? Neem dan even de tijd om deze reportage alsnog te beluisteren.

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.