In 2021 ruim 16.000 taxaties VRT & TMV gecertificeerd

Alle RDW-keuringsstations weer OPEN vanaf 18 mei

Vanaf vandaag (5 mei) is de dienstverlening van de RDW opnieuw gewijzigd. De berichten worden gelukkig steeds positiever. 

Tijdelijke Corona importprocedure RDW-erkenninghouders verandert


De tijdelijke importprocedure blijft van kracht voor een specifieke groep voertuigen. Deze aanvragen worden eerst digitaal aangeleverd aan de RDW. Het aanvragen verloopt voortaan niet meer alleen via het webformulier. U kunt uw aanvragen voor bepaalde voertuigen nu ook indienen via de Versnelde Individuele Aanvraag (VIA). Deze dienst wordt komende tijd verder uitgebreid en zal de webformulieren gefaseerd en definitief vervangen. Voor particulieren geldt dat zij nog steeds alleen via een RDW-erkenninghouder de importprocedure kunnen doorlopen.

Opening keuringsstations RDW en overige dienstverlening

Vanaf 11 mei aanstaande gaan de volgende 4 keuringsstations weer open: Roosendaal, Waddinxveen, Nieuwegein en Almelo. De RDW verwacht zo de ontstane wachttijden te verkorten. Vanaf 18 mei hoopt de RDW de laatste 3 keuringsstations weer te kunnen openen. Met die stap verwacht de RDW alle overige keuringen (al dan niet via een tijdelijke noodprocedure) weer aan te kunnen bieden.
Let op: de richtlijnen van het RIVM blijven leidend op alle RDW-keuringsstations. Kom alleen als u een afspraak heeft naar het keuringsstation, één persoon, houd u aan de geldende afspraken en volg de aanwijzingen van de RDW medewerkers op voor uw veiligheid en die van de medewerkers van de RDW. 

Doorlooptijd en verwachtingen


Door de aangepaste dienstverlening van de RDW kunnen er langere wachttijden ontstaan dan normaal. Op dit moment kan de RDW nog geen duidelijkheid geven over de doorlooptijd van de aanvraag, zoals normaal gesproken wel gebeurt. De RDW doet er alles aan om iedereen zo spoedig mogelijk van dienst te zijn.

Zodra er nieuwe veranderingen plaatsvinden, dan volgt er vanzelfsprekend een update.

Heeft u vragen over deze tijdelijke wijziging? Schroom niet te bellen: 0315 84 33 08

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Chat openen
Stel hier uw vraag.