Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Tractor taxatie of taxatie van groot materieel

Wie de waarde van zijn tractor of oldtimer tractor laat bepalen en bewust kiest voor een twee- of driejaarlijkse taxatie heeft ‘t goed voor elkaar. Want gebeurt er een keer iets met de tractor waardoor er aanspraak moet worden gemaakt op de verzekering, dan kan er op zo’n moment geen discussie ontstaan over de waarde van de tractor.

Met een actueel taxatierapport beschikt de verzekeraar namelijk over de juiste informatie en die gebruikt hij dan als uitgangspunt bij het vergoeden van de schade.

Met een professioneel taxatierapport legt u niet alleen de waarde van zijn tractor vast, maar krijgt u eveneens informatie over de conditie en de staat van de tractor. Dat is mooi meegenomen.

Verzekeraars accepteren onze taxatierapporten

De meeste verzekeringsmaatschappijen stellen zo hun eisen aan een taxatierapport. Zo stellen veel verzekeraars als voorwaarde dat een taxatie is uitgevoerd door een taxateur die FEHAC gecertificeerd is en een registratie heeft bij Federatie TMV of stichting VRT.

Vandaar dat alle verzekeringsmaatschappijen de taxatierapporten van Waardetaxaties erkennen. Onze uitgebreide taxatierapporten zijn zeer gedetailleerd en voorzien van talrijke foto’s. Die foto’s zijn absoluut noodzakelijk voor de waarheidsgetrouwe onderbouwing van de getaxeerde waarde.

Oldtimer tractor taxeren

Heeft u een tractor waarvan u vermoedt dat die meer waard is dan de dagwaarde? Bijvoorbeeld omdat het een zeldzaam exemplaar betreft of u de tractor van onder tot boven heeft gerestaureerd? Dat zijn extra argumenten om de tractor te laten taxeren.

Zonder taxatierapport is het voor uw verzekeraar in de meeste gevallen onmogelijk de daadwerkelijke waarde van uw tractor te achterhalen, wat kan leiden tot een waarde-uitkering die fors lager uitvalt dan wanneer er een taxatierapport was opgesteld.

Maar ook bij boedelscheidingen, overlijden of een voertuigverzameling kunnen wij u van dienst zijn met taxatierapporten.

Registertaxateur Maarten (op de foto) zegt:

‘Vrachtwagens en werkmaterieel zijn een goede en logische aanvulling op ons brede dienstenpakket. Omdat wij met ons kantoor gevestigd zijn in de mooie Achterhoek waar de markt voor oldtimertractoren groot is, kregen wij regelmatig de vraag of wij tractoren konden taxeren. Wij zijn blij dat wij vanaf 2019 de certificering binnen hebben en deze markt nu ook kunnen bedienen.’

Erkend taxateur tractoren en groot materieel

Sinds 2019 is Waardetaxaties naast taxateur van hedendaagse voertuigen (BPM-taxaties), youngtimers, oldtimers, classic cars en motoren eveneens erkend en gecertificeerd taxateur van vrachtwagens en werkmaterieel en een tractortaxatie valt onder het specialisme Vrachtwagens en Werkmaterieel.

Er zijn weinig taxateurs in Nederland die een tractor mogen en/of kunnen taxeren. Wij mogen dat dus wel en kunnen ’t ook.

Wat kost een tractortaxatie?

De kwaliteit van een tractortaxatie valt of staat bij de onderbouwing ervan. Vandaar dat onze uitgebreide taxatierapporten rijk geïllustreerd zijn met detailbeelden en de onderbouwing staat als een huis.

Wilt u geen risico lopen en de juiste schade-uitkering ontvangen bij schade, diefstal of brand van uw tractor? Kies dan voor een deskundige tractortaxatie.


Tractortaxatie €250 (inclusief btw)

Taxatie groot materieel uitsluitend op aanvraag.

Eventueel komen er tot maximaal €50 (inclusief btw) voorijkosten bij.

Meer dan 2 tractortaxaties achtereen op dezelfde locatie? In dat geval vervallen de voorrijkosten. 


Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.