Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Taxatie Volkswagen Transporter uit 1973

Wat zo leuk is aan ons beroep van taxateur? We komen af en toe van die pareltjes tegen die je doen watertanden. Van die er-zijn-geen-woorden-voor prachtige oldtimers en youngtimers die we dan ook mogen taxeren.

Midden oktober kwam zo’n voertuig tegen. Het was een compleet verbouwde antieke Volkswagen Transporter uit 1973. Nou zijn er wel meer wel verbouwde Volkswagens, maar dit exemplaar is werkelijk uniek. Het bedrijf Kombisol in West-Terschelling bouwde hem om tot een toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit.

VW bus met Tesla batterijen

De bus is uitgerust met een elektromotor en 6 gebruikte Tesla batterijen. Op het dak liggen flexibele zonnepalen. Bovendien is het voertuig geïsoleerd met isolatiemateriaal van hennep (CO2 negatief want het neemt CO2 op) en de vloer ligt kurk, een 100% natuurproduct (CO2 neutraal).

De gemoderniseerde VW bus met de naam Lijn2030 wordt ingezet om het thema duurzaamheid dichter bij de inwoners te brengen en rijdt rond in Arnhem-Zuid.

Geen vergelijkbare VW bus

Omdat er wereldwijd geen vergelijkbaar voertuig is, moest ik me goed voorbereiden op deze taxatie. En hoe ik dat heb gedaan? Dat is beroepsgeheim. 😀

Tijdens de taxatie (in een woonwijk in Arnhem) kwamen er mensen uit de straat even buurten. Heel gezellig natuurlijk. Hieruit bleek dat ik niet alleen  enthousiast ben over deze bijzondere VW Transporter. Ook de mensen die zo gebruik gaan maken van dit bijzondere voertuig zijn niet minder enthousiast.

De opzet van de ombouw is wat mij betreft gelukt! Deze VW Transporter levert datgene op waarvoor het bedoeld is namelijk duurzaamheid onder de aandacht brengen.

Maarten de Berk

Beëdigd Registertaxateur

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.