Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

RDW verandert opnieuw werkwijze import

Door de coronacrisis introduceerde de RDW op 30 maart een nieuwe (tijdelijke) werkwijze importtraject. Omdat deze manier van werken niet altijd even soepel verliep, is gezocht naar een andere manier.

De RDW gaat ervoor zorgen dat de werkwijze, die per direct van kracht komt, de capaciteit verhoogt. Dit betekent dat er meer opdrachten kunnen worden verwerkt en dat is goed nieuws. Het criterium dat een voertuig verkocht moet zijn is komen te vervallen, ook voorraadauto’s mogen weer worden aangeboden.

Er is een formulier ontwikkeld dat u online kunt invullen op de website van de RDW voor peronenauto’s. Belangrijk hierbij is dat u alle informatie juist aanlevert. Er kunnen ook foto’s en documenten worden toegevoegd. Volg de werkwijze nauwgezet zodat alle gegevens juist binnenkomen bij de RDW en uw voertuig snel gekeurd kan worden.

De RDW hervat eveneens de keuringen op lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers. Deze procedure verloopt via de mail: coronanoodprocedure@rdw.nl. Hierbij dient u in de onderwerp-regel het VIN en het voor u gebruikelijke RDW station te vermelden. Foto’s dienen hier als bijlage toegevoegd te worden. Hier vindt u de nieuwe, tijdelijke importprocedure voor lichte bedrijfswagens en twee- en driewielers.

Let op: het oude traject via de noodmail werkt niet meer voor een personenauto (M1).

De RDW heeft een pagina met een overzicht van veelgestelde vragen op de website gezet, waar veel antwoorden te vinden zijn.

De noodprocedure zal helaas nog tot zeker het einde van april van kracht zijn. Wanneer er veranderingen plaatsvinden, volgt er vanzelfsprekend weer een update.

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.