Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Ontdek het lucratieve voordeel van een BPM-taxatie bij hybride auto’s

Bent u van plan een hybride auto te importeren? Overweeg dan zeker de voordelen van een BPM-taxatierapport. Sinds de aanpassing van de afschrijvingstabel in juli 2023 is er een opmerkelijke verschuiving opgetreden waar u uw voordeel mee kunt doen.

Waarom een BPM-taxatie de moeite waard is

Vooral bij mild hybride voertuigen blijkt een BPM-taxatie vaker de moeite waard te zijn dan voor de aanpassing van de afschrijvingstabel. In deze blog bespreken we hoe een BPM-taxatierapport lucratief kan zijn bij het importeren van een hybride auto.

Een voorberekening kan op elk moment

Voordat u besluit een hybride auto te importeren, raden wij u aan een voorberekening te laten maken. Heeft u een auto op het oog, mail of app Waardetaxaties dan de advertentie, zodat één van onze taxateurs een vakkundige voorberekening kan maken. Bellen mag natuurlijk ook! Kies optie 3 zodat u direct een taxateur aan de telefoon krijgt die de voorberekening voor u kan maken.

Heeft u de auto al geïmporteerd, denk er dan ook aan om toch nog even een voorberekening te laten maken. Misschien is het de moeite waard?

Rekenvoorbeeld uit de praktijk – januari 2024

Stel, afgelopen januari heeft u een Toyota C-HR 2.0 Hybrid geïmporteerd met een eerste toelating in april 2023 en ongeveer 25.000 kilometers op de teller. Laten we eens kijken naar het voordeel dat u zou kunnen behalen met een BPM-taxatierapport.

Normaal gesproken, op basis van de afschrijvingstabel, zou er ongeveer €2.750 aan rest-BPM moeten worden betalen. Echter, met behulp van een taxatierapport wordt de rest-BPM nu vastgesteld op slechts €1.795,-. Dit betekent een aanzienlijke besparing van €955.

In dit specifieke geval bedraagt het voordeel €955. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat u hiervan nog de kosten van het BPM-taxatierapport moet aftrekken.

Welke gegevens zijn nodig voor een voorberekening?

  • Datum eerste toelating
  • Merk en model
  • Brandstofsoort
  • Transmissiesoort – handgeschakeld of automaat
  • Uitstoot
  • Kilometerstand

Conclusie

Ons rekenvoorbeeld maakt duidelijk dat het slim is, ook bij mild hybride geïmporteerde auto’s, te controleren of er BPM-voordeel te behalen valt. Met een voorberekening ontdekt u gelijk of u kunt profiteren van het financiële voordeel dat een BPM-taxatie kan opleveren bij het importeren van een hybride auto.

Wilt u op de hoogte blijven van BPM-nieuwtjes en tips? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Bevalt de inhoud u niet? U kunt zich eenvoudig weer afmelden.

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.