Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Lees deze tips als u uw camper wilt verhuren

Heeft u een camper en denkt u erover deze te verhuren. Bijvoorbeeld omdat u het jammer vindt dat hij vaak ongebruikt in de stalling staat of op de oprit? Of omdat u beseft dat het verhuren van een camper best lucratief. U kunt er al gauw zo’n € 750 per week mee verdienen.

Camper verhuren?

Gaat u uw camper verhuren? Dan is een goede camperverzekering een must. Bij het afsluiten van een verzekering, is een verzekeringstaxatie van uw camper geen overbodige luxe! Want de verzekeraar moet uiteraard kunnen uitgaan van de juiste waarde van uw camper. Als er dan iets gebeurt, voorkomt u daarmee discussies die onaangenaam kunnen zijn.

Er zijn trouwens al best wat kamperaars die hun camper verhuren. Wij horen het de laatste tijd steeds meer! Er zijn kamperaars die hun camper alleen in het voorjaar en/of najaar gebruiken om drukte te vermijden. Met het verhuren van hun camper in het hoogseizoen verdienen zij een leuke cent bij. Ach… en waarom zou u uw camper inactief laten staan als er ook geld mee verdiend kan worden én er andere mensen blij mee kunt maken.

Hoe verhuur ik mijn camper?

Uw camper verhuren kan bijvoorbeeld via Indie Campers of Camptoo. Dit is één van de grootste camperverhuurservices van Europa. Via deze site kunt u uw camper – via een eenvoudig stappenplan –  aanmelden. Voeg vervolgens mooie foto’s van uw camper toe en de tarieven, want die bepaalt u zelf, en daarna kan het verhuren beginnen.

Bij Indie campers staat veiligheid voorop en service voorop. Zo zorgen ze ervoor dat de camper na iedere verhuurperiode grondig wordt gereinigd.

Meer risico’s bij verhuur camper

Omdat bij verhuur uw camper intensiever gebruikt wordt, vergroot dit de kans op calamiteiten. Daarom is het écht belangrijk dat u de camper goed én voor de juiste waarde verzekert.

Hoe verzekert u uw camper voor de juiste waarde?

Wanneer er iets gebeurt met uw camper, is het belangrijk dat de verzekeraar kan uitgaan van de reële waarde van uw camper en dat hij hiervan bewijs heeft.

De werkelijke waarde van uw camper kunt u aantonen met een taxatierapport dat een erkende taxateur opstelde. Ook als u uw camper niet verhuurt, is het een goed idee de waarde van uw camper te laten bepalen. Maar als u uw camper eveneens verhuurt, is dit een extra argument een verzekeringstaxatie van uw camper te laten uitvoeren!

Hoe zie een verzekeringstaxatie eruit?

De taxateur moet de camper altijd in ’t echt beoordelen. Dat kan op locatie of bijvoorbeeld bij ons in Gendringen (Achterhoek). De taxateur legt de camper van boven tot onder vast op beeld, noteert alle toegevoegde extra’s of bijzonderheden, doet een vochtmeting en verwerkt vervolgens alle informatie in een uitgebreide rapportage. De rapportage is zowel op papier en als pdf-bestand beschikbaar. Het pdf-bestand kunt u doorsturen aan uw camperverzekeraar zodat die de juiste waarde op het polisblad kan zetten.

Afhankelijk van de voorwaarden die uw verzekeraar hanteert, geldt een verzekeringstaxatie twee of drie jaar.

Wat staat er doorgaans op een polisblad van een camperverzekering?

  • De gegevens van de verzekerde
  • De gegevens van de verzekeraar(s)
  • De gegevens van de verzekeringnemer
  • De omschrijving van het verzekerde risico
  • De ingangsdatum van de verzekering
  • De verzekeringsduur
  • De hoogte van de premie
  • Het verzekerde bedrag
  • Het eventuele eigen risico

Goed om te weten: iedere verzekeraar accepteert onze taxatierapporten!

Meer weten over camper taxaties? Bel ons dan gerust via 0315-843308 of vul ons contactformulier in.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

 

 

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.