Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Lastenverlichting voor eigenaren 50-plus auto’s een feit

Eindelijk…, het is definitief! Voertuigen van 50 jaar en ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK te worden gekeurd. Daarmee is een lastenverlichting voor de eigenaren van deze historische voertuigen een feit.

De verantwoordelijke minister Van Nieuwenhuizen zegt hierover: “Oldtimers zijn vaak in handen van echte liefhebbers. Zij besteden veel aandacht aan het onderhoud van hun voertuig en gaan relatief weinig mee de weg op. Om eigenaren niet onnodig op kosten te jagen, hoeven zij als hun voertuig 50 jaar of ouder is straks niet meer naar de garage voor een verplichte keuring.”

Lees het bericht op rijksoverheid.nl

Let op: de APK blijft wel verplicht voor oude taxi’s, ov-auto’s en ADR-voertuigen (gevaarlijke stoffen, vanwege de functie van dit type voertuigen.

Hoe gaat ’t verder?

Bent u de eigenaar van een oldtimer die ouder is dan 50 jaar, dan ontvangt u vanaf 1 januari 2021 een vrijstellingsbrief van de RDW. Het aantal voertuigen met een APK-vrijstelling zal dagelijks oplopen, omdat er in de loop van 2021 voertuigen zullen zijn die deze respectabele leeftijd bereiken.

Hoe zit het met een verzekeringstaxatie?

Heeft u uw oldtimer verzekerd en weet u welke waarde er op de polis staat?

Misschien liet u al eens een verzekeringstaxatie uitvoeren. In dat geval moet u weten dat de geldigheidsduur van een taxatierapport bij de meeste verzekeraars 3 jaar is.

Verbeterde u uw oldtimer en deed telkens een kleine investering? Realiseer u dan dat elke aanpassing de waarde kan beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan een gereviseerde motor, nieuwe bekleding of nieuwe laklaag. Zulke restauraties verhogen de waarde.

Bent u toe aan een onafhankelijke verzekeringstaxatie? Omdat u geen risico wilt lopen bij calamiteiten en datgene uitgekeerd wilt krijgen wat uw oldtimer écht waard is?

Plan dan direct een taxatie op het moment dat het u uitkomt. Dan kan via onze afspraakplanner.

Direct verzekeringstaxatie inplannen

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.