Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Waarom wij goed zijn in oldtimertaxaties

Onlangs verzocht een verzekeraar ons twee keer kort na elkaar de getaxeerde waarde toe te lichten, omdat die in hun ogen aan de hoge kant was. In beide gevallen konden wij hem overtuigen. De eerste keer ging het om een oldtimer taxatie van een Jaguar XK140 uit 1956, helemaal body off gerestaureerd in Engeland conform de originele specificaties. Werkelijk een uniek exemplaar! Wij taxeerden op €147.500 en dat is €17.500 hoger dan aangegeven in de vakliteratuur, die verzekeraars onder andere raadplegen voor hun waardebepaling. De tweede keer ging het om een Citroen DS21, op zich een veelvoorkomende klassieker. Maar dit exemplaar was zó deskundig gerestaureerd – met oog voor alle details, wat de auto unieker maakt – dat wij deze auto € 13.500 hoger waardeerden dan de richtlijn.

Het is de taak van de taxateur om naast de waarden in de boeken, ook te onderzoeken wat auto’s bijvoorbeeld doen op veilingen. Wat ook helpt voor de juiste waardebepaling is heel veel taxeren en  fingerspitzengefühl.

In tijden dat het spaarbankboekje nauwelijks iets oplevert, zien we dat meer autoliefhebbers oldtimers als lucratieve belegging zien en dat werkt bijvoorbeeld prijsopdrijvend. Dat is een van de redenen waarom wij momenteel adviseren de oldtimer- of youngtimertaxatie jaarlijks te herwaarderen. Op zo’n peilmoment krijgen onze klanten eerlijk en gratis advies of een nieuw taxatierapport wel of niet nodig is.

Door de uitstekend onderbouwde taxatierapporten zijn de auto’s van onze opdrachtgevers altijd voor de juiste waarde verzekerd.

 

Ruud Jansen

Directeur Waardetaxaties.nl

A86O7566 Guido Pelgrim Fotografie copy

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.