Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Italiaans feestje tijdens Viva Italia 2019

Zondag 28 april waren onze taxateurs Maarten de Berk en Michel Smit in hun rol als taxateur present bij het Italiaanse feestje Viva Italia op en rond het TT Circuit in Assen. Ook onze taxateur Bart Jan Garretsen was er als lid van de Alfa Romeo club en taxateur Bart Brinkman kwam nog even langs, gewoon omdat hij het leuk vond.

Tijdens Viva Italia vervulde Maarten een officiële functie als lid van de jury en vertelde Michel vanuit de Waardetaxaties-stand aan autobezitters van klassieke en moderne Italiaanse auto’s waarom een taxatierapport van belang kan zijn.

Jureren tijdens Viva Italia

Samen met jurylid de heer Van den Broek onderwierp Maarten 20 mooie Italiaanse auto’s aan een nauwkeurig onderzoek. Er werd gewikt en gewogen… welke was ’t mooist in de klasse klassiek of modern?

Er zijn 2 ge-wel-dige prijswinnaars aangewezen namelijk de Minotto van Hans Teijgeler in de klasse modern en de Lancia Astura van Martin Willems in de klasse klassiek.

De Minotto is een auto die in Nederland gebouwd is. Niet erg Italiaans denkt u misschien? Toch heeft deze auto een gebouwde Ferrari V12 motor die goed is voor ongeveer 580 pk terwijl de auto nog geen 1.000 kilo weegt. Ons enthousiasme was groot, oftewel… wij werden er enorm vrolijk van.

De Lancia Astura, die in de prijzen viel, heeft een fantastische geschiedenis! De introductie van deze bolide vond plaats in 1931 tijdens de autosalon van Parijs in 1931. De Mondial de l’Automobile, zoals de Fransen hem noemen, is een tweejaarlijks autosalon en de oudste autosalon ter wereld. De auto die wij mochten beoordelen, werd voor het eerst op kenteken gezet in 1932. Met recht een prachtexemplaar!

Gratis taxatie

Waardetaxaties stelde een gratis taxatie voor de winnaars ter beschikking. Deze taxaties worden binnenkort uitgevoerd. We verheugen ons erop.

Geïnteresseerd in een taxatie?

Waardebepaling youngtimer

Waardebepaling oldtimer

Bekijk de impressie van een prachtig Italiaans feestje in Assen.

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.