Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Hoe zit het met de BPM-teruggave importauto’s die als taxi gaan rijden?

Deze teruggaafregeling voor betaalde BPM voor taxi’s of openbaar vervoer is vanaf 1 januari 2020 al van de baan. Tot die datum konden ondernemers onder bepaalde voorwaarden betaalde BPM terugvragen.

BPM besparen soms mogelijk met BPM-taxatie!

Wie een auto heeft geïmporteerd en die vervolgens wil inzetten voor taxivervoer of openbaar vervoer kan soms wél besparen op BPM! Ook al kan de BPM helaas niet meer teruggevraagd worden, is dit toch goed nieuws voor taxibedrijven.

Praktijkvoorbeeld BPM besparen

Taxateur Bas heeft afgelopen week een geïmporteerde Mercedes Benz E-klasse Estate voor de BPM getaxeerd. De klant is voornemens de geïmporteerde Mercedes in te zetten als taxi. Door het in kaart brengen van de waardeverminderende aspecten is het in dit geval mogelijk gebleken BPM-voordeel te behalen.

Onze klant heeft een taxibedrijf met 4 auto’s. In het verleden importeerde hij wel vaker auto’s om die vervolgens in te zetten als taxi. Toen was het nog mogelijk om de betaalde BPM in zijn geheel terug te vragen op voorwaarde dat de personenauto voor minimaal 90% als taxi gebruikt werd.

Teruggaafregeling BPM niet langer van kracht

Onze klant was ervan op de hoogte dat de teruggaafregeling niet langer van kracht was. In zijn geval bleek het lucratief de auto vanuit Duitsland te importeren. Hij ging daarbij niet over één nacht ijs. Goed vergelijken en alert zoeken leverde hem uiteindelijk zijn wensauto én voordeel op.

Onze klant was blij met de BPM-besparing die gerealiseerd kon worden mét BPM-taxatie.

De doorschuifregeling taxi- en openbaar vervoer voor importauto’s

Tot eind 2022 is de doorschuifregeling taxi- en openbaar vervoer nog van kracht. Voor geïmporteerde auto’s die voor januari 2020 zijn geïmporteerd en waarvoor BPM is teruggevraagd, kunnen – onder voorwaarden – in aanmerking komen voor de doorschuifregeling.

De doorschuifregeling is alleen van toepassing als de vorige eigenaar de auto geheel of nagenoeg geheel voor taxivervoer inzette en destijds BPM teruggevraagd heeft (of ook gebruik maakte van de doorschuifregeling).

Lees meer over de teruggaafregeling van BPM voor taxi’s en openbaar vervoer op de website van de Belastingdienst.

Direct een afspraak plannen voor een BPM taxatie?

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.