In 2021 ruim 16.000 taxaties VRT & TMV gecertificeerd

Heropening RDW-keuringsstations en herstart diensten

Vanaf 18 mei zijn alle RDW-keuringsstations weer geopend. Dit betekent dat de RDW ook de dienstverlening weer kan uitbreiden met bijvoorbeeld fysieke keuringen op de keuringsstations.

 

Import voor particulieren

Vanaf donderdag 14 mei is het voor particulieren weer mogelijk een online afspraak in te plannen om voertuigen te importeren. Een afspraak maken kan via het online formulier. Het keuringsstation in Heerenveen zal op 22 mei weer openen na verbouwingswerkzaamheden. Het inplannen van een afspraak is wel voor alle locaties mogelijk.

Diensten voor erkenninghouders

De tijdelijke coronaprocedure zal vooralsnog blijven gelden voor erkenninghouders. Hierdoor kunnen de veiligheid en 1,5 meter afstand gegarandeerd blijven op de RDW-keuringsstations. Let op: erkenninghouders dienen de aanvragen via het online webformulier in te vullen of via de dienst Versnelde Individuele Aanvraag (VIA).

Diensten via (erkende) partijen

Er zijn 3 diensten die niet kunnen worden afgenomen bij de RDW-keuringsstations:

1. Het exporteren van een voertuig: hiervoor kunt u terecht bij RDW-erkende bedrijven en bij de RDW-balies in Zoetermeer en Veendam.

2. Het APK keuren van alle voertuigen (behalve gevaarlijke stoffenvervoer en bussen): hiervoor kunt u terecht bij het (reguliere) garagebedrijf;

3. Het overschrijven van een Nederlands voertuig met een Nederlands legitimatiebewijs: hiervoor kunt u terecht bij een kentekenloket.

Doorlooptijd en verwachtingen

De RDW heeft nu voor alle diensten een werkbare oplossing. De RDW verwacht nog wel wat aanloopproblemen te moeten oplossen. Hierdoor kan nog geen duidelijkheid gegeven worden over de doorlooptijd van uw aanvraag. De RDW doet er alles aan om iedereen weer zo spoedig mogelijk van dienst te zijn. Vanzelfsprekend zijn de richtlijnen van het RIVM leidend op alle RDW-keuringsstations. Lees hier het volledige artikel van de RDW.

Zodra er nieuwe veranderingen plaatsvinden, dan volgt er vanzelfsprekend een update.

Heeft u vragen over deze tijdelijke wijziging? Schroom niet te bellen: 0315 84 33 08

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Chat openen
Stel hier uw vraag.