Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Heldere uitleg over de effecten van de WLTP meetmethode

De uitstoot en het brandstofverbruik van nieuwe auto’s wordt met de komst van de WLTP anders gemeten. Vanaf 1 juli is de WLTP regeling een feit voor nieuwe auto’s. Het gevolg kan zijn dat de BPM op auto’s hierdoor omhoog gaat óf naar beneden. Omdat u vast moet wennen aan de WLTP, mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, zodat we de auto’s volgens de regels voorrekenen en u kunnen adviseren over de mogelijkheden.

In het kort: wat is de WLTP?

WLTP staat voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Tijdens deze test worden de uitlaatgasemissies van een auto gemeten. Deze meting wordt uitgevoerd bij de typegoedkeuring van een auto om te zien of deze aan de geldende emissienorm voldoet. De WLTP is de opvolger van de NEDC-methode. Met de komst van de WLTP zal er nauwkeuriger gemeten worden.

WLTP als grondslag BPM per 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 gaat de WLTP-CO2-waarde als grondslag dienen voor de bepaling van de BPM. De WLTP CO2-waarde ligt een stuk hoger dan de oude NEDC waarde. De overheid heeft beloofd om de overgang budgetneutraal te laten verlopen, daarom zijn de BPM tarieven per 1 juli verlaagd. Dit zou voor de gemiddelde auto moeten gelden. Voor de individuele auto echter kan er wel een (flink) verschil in BPM optreden.

Waardetaxaties informeert en kan de auto’s voorrekenen

Het verschil in BPM kan nadeliger, maar ook voordeliger uitpakken. Laat uw auto daarom voorrekenen door Waardetaxaties.  De WLTP regeling is per 1 juli definitief voor nieuwe auto’s. Bij gebruikte auto’s met een 1e toelating voor 1 juli is er soms de mogelijk te kiezen tussen de NEDC of WLTP waarde. Neem daarom vóór 1 juli contact met ons op, zodat  advies krijgt over de juiste manier.

Bel ons gerust voor vrijblijvend advies: 0315 84 33 08. Neem daarom nu contact met ons op betreft de mogelijkheden.

Geinteresseerd in onze e-mail updates over BPM? Meld u hiervoor dan aan.

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.