Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

De regelgeving rondom de import van schadevoertuigen verandert

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën – D66) lag al langer onder vuur vanwege geblunder bij de Belastingdienst. Toch duurde het tot medio december 2019 voordat hij opstapte. Zijn situatie bleek onhoudbaar vanwege de kindertoeslagenaffaire.

Waarom noemen wij het vertrek van Menno Snel? Wij volgden hem vanwege zijn informatieve brieven aan de Tweede Kamer over ‘de oplossingsrichting voor knelpunten bij de import van gebruikte voertuigen.’

Over dit onderwerp schreef hij op 3 december zijn laatste brief waarin hij aankondigde dat hij voornemens was de importregels – van import van schadevoertuigen – te wijzigen.

Hij en zijn ambtenaren waren van plan ieder geïmporteerd voertuig te laten identificeren en fiscaal te laten controleren door de RDW. In de huidige situatie vindt er eerst een selectie plaats door de Belastingdienst, maar die voorselectie vervalt dus in de nieuwe situatie vervallen.

In 2020 zou de RDW starten met een uitvoeringstest om de haalbaarheid van hun nieuwe uitgebreidere rol te testen.

Wij verwachten dat het vertrek van Menno Snel de start van de uitvoeringstest vertraagt. Alhoewel wij onze vraagtekens zetten bij de haalbaarheid van de nieuwe RDW-rol, zagen wij wel wat in de plannen van de staatssecretaris.

Het doel van de nieuwe regels is het stoppen van taxateurs die schade te sterk uitvergroten of niet bestaande schade opmerken. Anders gezegd; de nieuwe regels zouden ervoor kunnen zorgen dat het kaf zich van het koren scheidt. Er zou meer gefocust worden op erkend taxateurschap.

Voor ons is dat goed nieuws. Het is ons handelsmerk BPM-taxatierapporten te maken die uitstekend verdedigbaar zijn. Schrijven wij waarde af, dan is dat altijd gebaseerd op slimme feiten. En die feiten documenteren wij uitgebreid met verklarende foto’s in onze taxatierapporten.

Het komt bij ons sporadisch voor dat de Belastingdienst meer informatie nodig heeft over een taxatie of een hertaxatie wil laten uitvoeren. Valt zo’n hertaxatie hoger uit, dan kunnen klanten van Waardetaxaties een bezwaarschrift laten opstellen op basis van no cure no pay en dat loopt eigenlijk altijd goed af.

Let op; een naheffing kan oplopen tot duizenden euro’s en daarop zit niemand – ook u niet – te wachten! Wat dat betreft is het beter vooraf te investeren in een taxatierapport dat met verstand van zaken en eerlijk is opgesteld.

Wij zijn niet de goedkoopste taxateur in de markt. Dat kunnen en willen wij ook niet zijn. Want wij investeren bovengemiddeld in kennis, vakmanschap, en veilige en geavanceerde programmatuur die 100% veilig is. Kortom; wij doen er alles aan om veiligheid te waarborgen en de privacygevoelige gegevens van onze klanten te beschermen.

Zoals een grote klant in ’t Oosten van Nederland het zo mooi verwoordde: “Jullie kwaliteit geeft ons rust.”

Wilt u weten of een BPM-taxatierapport kan leiden tot het bepalen van minder BPM? Vraag gratis advies.

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.