Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

De oldtimertaxatie van Jeroen’s Kever Cabrio

Dit verhaal uit 2015 plaatsen we opnieuw, aangevuld met nieuwe feiten en foto’s.

(met dank aan Thys Ebbers die de nieuwe foto’s ter beschikking stelde) 😃

Ruud Jansen:

“In 2018 hebben wij de oldtimer van Jeroen opnieuw getaxeerd. Door afschrijvingen is de waarde van deze oldtimer verminderd met € 2.500. Uiteraard heeft deze waardevermindering effect op de verzekeringspremie die dan lager wordt. De kwaliteit van een taxatie valt of staat bij de onderbouwing ervan zodat er geen ruimte is voor enige discussie in geval van calamiteiten.”

Het verhaal over de oldtimer van Jeroen Ebbers

Jeroen Ebbers uit Gendringen is gek op oude Kevers en stoere Mini’s. Toen hij 28 jaar was, kocht hij een grijze metallic Volkswagen Kever Carbriolet (Volkswagen 151131 Kever 1303 LS).

Jeroen: “Een prachtexemplaar, ik was echt gek op deze auto. Reed er rally’s mee en toen ik in 2000 met Wendy (ónze Wendy van Officemanagement) trouwde was deze oldtimer, hoe kan het ook anders, onze trouwauto!

De Kever Cabrio verkocht

“In 2003 moest ik investeren in onze rijschool in Gendringen. Daarom besloot ik mijn Kever Cabriolet te verkopen. De ruimte om hem te stallen, verviel en ik had het geld nodig. Tja, zo was het gewoon. Hoe gek het ook mag klinken…, ik had een band met deze oldtimer, dus de verkoop deed pijn. Bijna iedere bezitter van een oldtimer herkent deze emotie, denk ik. Daarna zag ik de Kever nog weleens  rondrijden, wat voor mij bevestigde dat hij in de buurt was gebleven.”

Voor de 2de keer eigenaar

“Zo’n 5 jaar later zag ik ‘mijn’ Kever Cabriolet te koop  staan. Mijn financiële situatie was verbeterd en ik was vader geworden van 2 jongens. Het leek me fantastisch mijn hobby met hen te delen. Ik hoefde niet lang na te denken, want de ruimte om de oldtimer te stallen was er ook. Onze zoons Bram en Thijs waren door ‘t dolle. Ze vonden het maar dom van pappa dat de Kever destijds verkocht was.”

Behoorlijk geïnvesteerd in de oldtimer

“Tot 2015 investeerde ik behoorlijk in de Kever. Zo plaatste ik een nieuwe motor; in plaats van de standaard 1,6 heeft hij een 2,1 motor, is hij opnieuw gespoten en de rode leren bekleding is compleet vernieuwd.”

Mooiste Kever Cabrio van Schagen

“Zoals ik hoopte, is de Kever Cabrio een echt familieding geworden. Vanaf het voorjaar tot de herfst rijden we maandelijks een rally en komen overal in Nederland. Onze Kever heeft mooie prijzen gewonnen. Zo is hij verkozen tot de mooiste tijdens de Keverdag in Schagen en tijdens het Internationale Keverweekend in Wanrooy belandde onze oldtimer in de top 10.”

Oldtimertaxatie maakte ‘t duidelijk

“Tijdens rally’s waarschuwen oldtimerbezitters elkaar: “Heb je geïnvesteerd in je klassieke auto? Zorg dan voor een nieuwe taxatie.” Sommigen oldtimerbezitters hebben leergeld betaald! Je moet er niet aan denken; maar als er iets gebeurt, is het uitkeren van de juiste waarde wel belangrijk. 

Oldtimerspecialisten

‘De oldtimertaxateurs van Waardetaxaties zijn echte experts. Het taxatierapport is overzichtelijk en duidelijk. Uit de taxatie bleek dat ik mijn verzekering met € 15.000 moest ophogen, wat toch een aanzienlijk bedrag is.”

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.