Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Taxatie Citroën 2CV AZAM

Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (9)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (3)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (2)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (9)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (4)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (6)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (5)

Ook bij het kantoor van Waardetaxaties in Leeuwarden kunnen voertuigen getaxeerd worden. Dit keer kwam er een Citroën 2CV langs voor een taxatie, beter bekend als de Lelijke Eend, in de kleur muisgrijs. De eigenaar woont in Hurdegaryp, een plaatsje op slechts 10 km van Leeuwarden.

Tijdens de verzekeringstaxatie hebben wij vastgesteld dat het een zeer nette en originele 2CV betreft in AZAM-uitvoering met een motorupgrade van 533cc om beter mee te kunnen in het verkeer. Ook is deze 2CV voorzien van een centrifugaalkoppeling wat het schakelen zeer aangenaam maakt.

Meer over de AZAM-uitvoering

De AZAM is een uitvoering van de Citroën 2CV die tussen 1963 en 1967 werd geproduceerd. Het was een upgrade ten opzichte van de standaard 2CV met extra luxe en comfortfuncties.

De letters A en Z in de naam AZAM staan voor de Franse woorden Améliorée en Zéro, wat respectievelijk verbeterd en nul betekent. De M staat voor Moteur, het Franse woord voor motor.

De belangrijkste kenmerken van de AZAM-uitvoering waren onder andere de introductie van een 12 volt elektrisch systeem waardoor de verlichting beter en helderder was dan die van de standaard 6 volt 2CV. Ook is de AZAM uitgevoerd met een stoffen dak in plaats van een vinyl dak, waardoor de auto een meer luxueuze uitstraling kreeg. Verder heeft de AZAM een aangepaste bekleding. De 2CV die wij taxeerden heeft een bank en geen hoofdsteunen, maar er zijn AZAM uitvoeringen die stoelen hebben én hoofdsteunen.

Hoewel de AZAM een meer luxueuze en comfortabele uitvoering was van de 2CV, bleef het ontwerp van de auto trouw aan de oorspronkelijke filosofie van de 2CV: een betaalbare auto voor de massa, die praktisch en betrouwbaar was.

Trotse eigenaar

Zelfs jaren na de restauratie heeft de eigenaar van de Citroën 2CV de auto in zeer goede staat weten te behouden. Het is een prachtige en originele Lelijke Eend, die door de eigenaar wordt gekoesterd.

“Ideaal dat ik mijn auto in Leeuwarden kon laten taxeren.”

Klant

Historie Lelijke Eend

Verder lezen

De Citroën 2CV, ook wel bekend als de Lelijke Eend, is een iconische auto die in 1948 door de Franse autofabrikant Citroën werd geïntroduceerd.

De oorsprong van de 2CV gaat terug tot de jaren dertig, toen Citroën-oprichter André Citroën de opdracht gaf om een auto te ontwerpen die geschikt was voor het platteland.

Na de Tweede Wereldoorlog, toen Citroën opnieuw begon met de productie van auto’s, werd de 2CV geïntroduceerd als een eenvoudige en praktische auto. Het ontwerp was zeer onconventioneel en leek op een soort van kruising tussen een auto en een koets. Het had een uiterst eenvoudige motor, die slechts 9 pk produceerde, maar de auto was zeer licht van gewicht en had daardoor een goede acceleratie.

De 2CV werd al snel een succes, niet alleen in Frankrijk maar ook in andere delen van Europa. Het was een ideale auto voor mensen die op het platteland woonden, omdat het gemakkelijk over onverharde wegen kon rijden en genoeg ruimte bood om goederen te vervoeren. Maar het was ook geliefd bij stedelingen, die het praktische en betaalbare karakter van de auto waardeerden.

Gedurende zijn levensduur onderging de 2CV verschillende veranderingen en verbeteringen, waaronder een verhoging van de motorvermogen en de introductie van een bestelwagenversie.

Na meer dan 40 jaar productie, werd de productie van de 2CV in 1990 stopgezet. Hoewel het in eerste instantie werd gezien als een curiositeit, groeide de Lelijke Eend uit tot een iconische auto die nog steeds wordt gewaardeerd om zijn eenvoudige, robuuste en betrouwbare ontwerp.

De taxatie is uitgevoerd voor de verzekering. Een verzekeringstaxatie moet bij de meeste verzekeraars 1 x per 3 jaar worden uitgevoerd. Deze termijn verschilt per verzekeringsmaatschappij. Een oldtimer kan meer en minder waard worden! Zowel de waardevermindering als de waardevermeerdering werken door in de hoogte van de verzekeringspremie.

Uw oldtimer laten taxeren?

Plan een oldtimertaxatie in 4 stappen. Na ontvangst van het formulier, bellen wij om de afspraak definitief in te plannen.

  1. 1. Locatie
  2. 2. Datum & tijd
  3. 3. Taxatie
  4. 4. Gegevens
Wanneer mogen wij langskomen?

Of komt u bij ons kantoor? Daarmee bespaart u €50 voorrijkosten.
Kantooradres: Parallelweg 4, 7081 DX Gendringen

Selecteer één van de mogelijkheden:

Kies een datum en tijdstip voor de taxatie

Kies het gewenste tijdvak:

Om welke taxatie gaat het?
Taxatie 1
Taxatie 2
Taxatie 3
Taxatie 4
Taxatie 5
Taxatie 6
Taxatie 7
Taxatie 8
Taxatie 9
Taxatie 10
Uw gegevens
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (9)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (3)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (2)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (9)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (4)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (6)
Oldtimertaxatie Citroën 2CV in Leeuwarden (5)
Frank Boorsma Taxateur

'Een reputatie bouw je niet op met toekomstige beloftes.'

Vrijblijvend advies? Bel 0315 84 33 08 Whatsapp 06 42 10 76 59 Taxateur Fank Boorsma
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.