fbpx

Auto importeren uit Duitsland

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Tweedehandsauto’s zijn geliefd! Vooral occasions van 3 tot 4 jaar tijd vinden gretig aftrek. Uit onderzoek van occasionportaal Gaspedaal.nl (2018-2019) blijkt dat vooral Duitse automerken gewild zijn. In de top 5 van meest gekochte occassions in Nederland staan de Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf en dat ondanks de voortslepende dieselaffaire van de laatstgenoemde. Ook de E46-generatie van de BMW 3-serie (van 1998 tot 2005) staat in dezelfde top 5.

Importeren van auto uit Duitsland

Het kan nog steeds voordeliger uitpakken als u een auto uit Duitsland importeert. Hoe dat komt? Bij de oosterburen liggen de handelsprijzen meestal lager liggen dan in Nederland. Een tweede reden is het enorme aanbod in dit grote land. Hoeveel goedkoper een occasion in Duitsland is, verschilt per model.

Importeert u een auto uit Duitsland, dan moet u in Nederland bpm afdragen. Er zijn 3 manieren om de hoogte van de bpm-afdracht te berekenen. Dat kan via de koerslijst, op grond van een taxatierapport of op basis van de forfaitaire tabel (leeftijdskorting).

Voordelig een auto invoeren uit Duitsland

Er is ervaring en deskundigheid voor nodig om te bepalen wat de voordeligste manier is om een auto uit Duitsland in te voeren. Met andere woorden, wat is de beste keuze? Invoeren op basis van de koerslijst, het taxatierapport of de forfaitaire tabel?

Mét bpm-taxatierapport vaak voordeliger

In veel gevallen pakt aangifte op basis van een taxatierapport voordeliger uit. Dat komt omdat kleine schades de werkelijke waarde van een geïmporteerde auto behoorlijk beïnvloeden, denk aan krassen en andere beschadigingen. Onze taxateurs maken trouwens nadrukkelijk onderscheid tussen gebruiksschade en gebruikssporen. Is de auto erg jong, heeft hij meer kilometers gereden dan gemiddeld of is het sowieso een auto die hard afschrijft, dan kunnen onze taxateurs met een koerslijsttaxatie aantonen dat ook de bpm harder is afgeschreven. Heeft de geïmporteerde auto verder nog wat krassen en deuken? Ook dat telt om op de auto af te schrijven, wat uiteindelijk leidt tot een lager bpm-bedrag.

Mwst ausweisbar of Mwst nicht ausweisbar

Een auto gezien in Duitsland? Dan heeft u deze begrippen misschien in de advertentie gelezen. Bent u ondernemer en wilt u de auto zonder btw kopen? Kies dan uitsluitend voor auto’s met het kenmerk Mwst ausweisbar.

Meer weten over Mwst ausweisbar of nicht ausweisbar? Lees de toelichting bij veelgestelde vragen.

Van te voren bepalen hoe u in uw specifieke geval het voordeligst een auto uit Duitsland importeert? Vul het formulier in, of stuur een foto van de advertentie per WhatsApp 06-12190643 of per mail. Daarna bespreekt u de auto met één van onze taxateurs. U krijgt zijn eerlijke advies zodat u weet wat voor u de goedkoopste manier van aangeven is.

Bpm-calculator

Alvast uitrekenen wat u ongeveer zou moeten afdragen volgens de afschrijvingstabel? Ontdek ‘t met behulp van onze bpm-calculator. Om het bedrag te kunnen uitrekenen moet u de eerste toelating invullen. Waar vindt u die op het Duitse kentekenbewijs?

Waar vindt u de eerste toelating van een Duitse auto?

1. De eerste toelating staat bij Duitse auto’s op de Fahrzeugbrief (grootste deel). Bij het getoonde Duitse voorbeeld is dat 18-04-2016.

2. Heeft u een LPG auto? Kies dan voor benzine.
3. De CO2 uitstoot staat altijd op positie V7 van het kentekenbewijs (kleinste deel). Bij het getoonde Duitse voorbeeld is dat 116.

Twee van onze taxateurs

U krijgt vrijblijvend advies!
Bekijk ons team

Weten of u mét taxatierapport voordeliger uit bent?

Ik wil liever niet te veel bpm betalen. Daarom wil ik vrijblijvend advies.

Tip: Voeg vast een link toe naar de advertentie.
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
Eerlijk en slim advies! Uw privacy is gewaarborgd.
CTA-footerbackground
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Contact

Waardetaxaties.nl
Parallelweg 4
7081 DX Gendringen
Werkdagen 8:45 uur t/m 17:30 uur

Bel 0315 84 33 08

ISO 17024 gecertificeerd

© 2020 - Waardetaxaties heeft haar website laten maken door Ebbers Media.