Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Tweedehandsauto’s zijn geliefd! Vooral occasions van 3 tot 4 jaar tijd vinden gretig aftrek. En Duitse automerken zijn nog steeds gewild. In de top 5 van meest gekochte occassions in Nederland staan de Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf en dat ondanks de voortslepende dieselaffaire van de laatstgenoemde. Ook de E46-generatie van de BMW 3-serie (van 1998 tot 2005) staat in dezelfde top 5.
Importeren van auto uit Duitsland
Het kan voordeliger uitpakken als u een auto uit Duitsland importeert. Hoe dat komt? Bij de oosterburen liggen de handelsprijzen meestal lager dan in Nederland. Een tweede reden is het enorme aanbod in dit grotere land. Hoeveel goedkoper een occasion in Duitsland is, verschilt per model.
Importeert u een auto uit Duitsland, dan moet u in Nederland BPM afdragen. Er zijn 3 manieren om de hoogte van de BPM afdracht te berekenen. Dat kan via de koerslijst, op grond van een taxatierapport of op basis van de forfaitaire tabel (leeftijdskorting).
Voordelig een auto invoeren uit Duitsland
Wat is de voordeligste manier om een auto uit Duitsland in te voeren? Met andere woorden; welke keuze is het best voor uw portemonnee? Invoeren op basis van de koerslijst, het taxatierapport of de forfaitaire tabel?
Mét BPM taxatierapport is besparing vaak mogelijk
In veel gevallen pakt aangifte op basis van een taxatierapport voordeliger uit. Dat komt omdat kleine schades de werkelijke waarde van een geïmporteerde auto behoorlijk beïnvloeden, denk aan krassen en andere beschadigingen. Onze taxateurs maken trouwens nadrukkelijk onderscheid tussen gebruiksschade en gebruikssporen. Is de auto erg jong, heeft hij meer kilometers gereden dan gemiddeld of is het sowieso een auto die hard afschrijft, dan kunnen onze taxateurs met een koerslijsttaxatie aantonen dat ook de bpm harder is afgeschreven. Heeft de geïmporteerde auto verder nog wat krassen en deuken? Ook dat telt om op de auto af te schrijven, wat uiteindelijk leidt tot een lager BPM bedrag.
Verder lezen