Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Auto importeren uit Duitsland

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Tweedehandsauto’s zijn geliefd! Vooral occasions van 3 tot 4 jaar tijd vinden gretig aftrek. En Duitse automerken zijn nog steeds gewild. In de top 5 van meest gekochte occassions in Nederland staan de Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf en dat ondanks de voortslepende dieselaffaire van de laatstgenoemde. Ook de E46-generatie van de BMW 3-serie (van 1998 tot 2005) staat in dezelfde top 5.

Importeren van auto uit Duitsland

Het kan voordeliger uitpakken als u een auto uit Duitsland importeert. Hoe dat komt? Bij de oosterburen liggen de handelsprijzen meestal lager dan in Nederland. Een tweede reden is het enorme aanbod in dit grotere land. Hoeveel goedkoper een occasion in Duitsland is, verschilt per model.

Importeert u een auto uit Duitsland, dan moet u in Nederland BPM afdragen. Er zijn 3 manieren om de hoogte van de BPM afdracht te berekenen. Dat kan via de koerslijst, op grond van een taxatierapport of op basis van de forfaitaire tabel (leeftijdskorting).

Voordelig een auto invoeren uit Duitsland

Wat is de voordeligste manier om een auto uit Duitsland in te voeren? Met andere woorden; welke keuze is het best voor uw portemonnee? Invoeren op basis van de koerslijst, het taxatierapport of de forfaitaire tabel?

Mét BPM taxatierapport is besparing vaak mogelijk

In veel gevallen pakt aangifte op basis van een taxatierapport voordeliger uit. Dat komt omdat kleine schades de werkelijke waarde van een geïmporteerde auto behoorlijk beïnvloeden, denk aan krassen en andere beschadigingen. Onze taxateurs maken trouwens nadrukkelijk onderscheid tussen gebruiksschade en gebruikssporen. Is de auto erg jong, heeft hij meer kilometers gereden dan gemiddeld of is het sowieso een auto die hard afschrijft, dan kunnen onze taxateurs met een koerslijsttaxatie aantonen dat ook de bpm harder is afgeschreven. Heeft de geïmporteerde auto verder nog wat krassen en deuken? Ook dat telt om op de auto af te schrijven, wat uiteindelijk leidt tot een lager BPM bedrag.

Verder lezen

Bent u mét een taxatierapport voordeliger uit?

Soms wegen de kosten van een taxatierapport niet op tegen de baten. Maar meestal is een taxatierapport lucratief. U krijgt ons eerlijke advies!

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
TIP! Heeft u een advertentie? Voeg die dan vast toe.

Mwst ausweisbar of Mwst nicht ausweisbar

Een auto gezien in Duitsland? Dan heeft u deze begrippen misschien in de advertentie gelezen. Bent u ondernemer en wilt u de auto zonder btw kopen? Kies dan uitsluitend voor auto’s met het kenmerk Mwst ausweisbar.

Meer weten over Mwst ausweisbar of nicht ausweisbar? Lees de toelichting bij veelgestelde vragen.

Van te voren bepalen hoe u in uw specifieke geval het voordeligst een auto uit Duitsland importeert? Vul het formulier in, of stuur een foto van de advertentie per WhatsApp 06-12190643 of per mail. Daarna bespreekt u de auto met één van onze taxateurs. U krijgt zijn eerlijke advies zodat u weet wat voor u de goedkoopste manier van aangeven is.

BPM calculator

BPM berekenen

Alvast uitrekenen wat u ongeveer zou moeten afdragen volgens de afschrijvingstabel? Ontdek ‘t met behulp van onze BPM calculator Om het bedrag te kunnen uitrekenen moet u de eerste toelating invullen. Waar vindt u die op het Duitse kentekenbewijs?

Verder lezen
Duits kenteken

Waar vindt u de eerste toelating van een Duitse auto?

1. De eerste toelating staat bij Duitse auto’s op de Fahrzeugbrief (grootste deel). Bij het getoonde Duitse voorbeeld is dat 18-04-2016.

2. Heeft u een LPG auto? Kies dan voor benzine.
3. De CO2 uitstoot staat altijd op positie V7 van het kentekenbewijs (kleinste deel). Bij het getoonde Duitse voorbeeld is dat 116.

Altijd vrijblijvend advies. Bel 0315 84 33 08
Stel hier uw vraag.