Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Hoe vind je de perfecte bus voor het bouwen van een camper?

Het avontuur van het bouwen van je eigen camper is spannend en lonend. Of je nu een gepassioneerde doe-het-zelver bent of iemand die liever het werk aan een professional overlaat, de keuze van de perfecte bus is cruciaal voor een geslaagde camperbouw.

Ideale bus voor jouw zelfbouwcamper?

Maar hoe kom je aan zo’n ideale bus voor jouw camperproject? Om dit te onderzoeken, spraken wij met Maurice Klaver van Sloetjes, een merkonafhankelijk autobedrijf dat net als wij is gevestigd in de Achterhoek en klanten door heel Nederland bedient.

Maurice benadrukt het belang van kwaliteit bij het kiezen van een bus. Bij Sloetjes vermijden ze veilingen waar vaak uitgeleefde bussen te vinden zijn. Ze zoeken naar pareltjes: bedrijfsbussen van kleine bedrijven die goed zijn onderhouden en meestal een hele lage km-stand hebben. Het persoonlijke inspectieproces van Sloetjes zorgt ervoor dat elke bus aan hun strenge normen voldoet. Maurice: ‘Mensen kunnen vrijblijvend bij ons een zoekopdracht uitzetten. Elke bus die wij kopen, hebben we in het echt gezien!’

Welke overwegingen kunnen aan bod komen bij de buskeuze?

Bepaal je behoeften en budget

Voordat er een bus gekocht kan worden, is het essentieel om te bepalen welke behoeften je hebt. Wil je een compacte camper voor weekenduitstapjes of een ruimere variant voor lange reizen? Stel ook je budget vast. Een budget voor een goede bus start meestal vanaf €15.000.

Kies het juiste type bus

Campers kunnen worden gebouwd op verschillende basistypes bussen, zoals bestelwagens, bestelwagen met verhoogd dak, bestelwagen met verlengde cabine, of zelfs minibusjes. Elk type heeft zijn eigen voordelen, zoals meer ruimte of betere wendbaarheid. Overweeg wat het beste bij je reisbehoeften past. Populaire keuzes zoals de Peugeot Boxer, Citroën Jumper en Fiat Ducato zijn lekker vierkant waardoor een bed in de breedte mogelijk is.

Overweeg de mogelijkheden voor zelfbouw

Als je handig bent en graag zelf klust, zijn er talloze online bronnen die gedetailleerde handleidingen en tips bieden voor het zelf bouwen van een camper. Zelf bouwen geeft je de vrijheid om je camper volgens jouw wensen aan te passen. Inspiratie nodig? Raadpleeg bijvoorbeeld het boek ‘Bouw je eigen camper’, een complete handleiding van Jantina Scheltema, via deze link: Jantina Scheltema’s.

Professionele hulp inroepen

Als je geen ervaring hebt met bouwen, of als je een hoogwaardige afwerking wilt zonder het gedoe, overweeg dan om een professioneel camperbedrijf in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om jouw droomcamper te realiseren.

Verzekeringstaxatie zelfbouwcamper

Voordat je de eerste kilometers in je zelfbouwcamper rijdt, is het belangrijk een verzekeringstaxatie te laten uitvoeren door een erkend en gecertificeerd voertuigtaxateur. Waardetaxaties is niet alleen erkend en gecertificeerd, maar heeft ook de benodigde ervaring met het taxeren van zelfbouwcampers.

Het bouwen van een camper kan een langdurig project zijn. Het is verstandig om een tussentijdse taxatie te laten uitvoeren, want ook tijdens de ombouw kan er iets gebeuren… Nog een tip die wij graag delen: houd bijvoorbeeld in een Excel-document de uitgaven bij en bewaar zoveel mogelijk facturen en bonnen van de gebruikte onderdelen

Waardetaxaties taxeert zelfbouwcampers

Wilt u weten welke zelfbouwcampers wij zoal hebben uitgevoerd? Bekijk onze taxatiehistorie en filter op categorie campers en merk zelfbouwcamper. Waardetaxaties voert jaarlijks meer dan 18.000 voertuigtaxaties uit en beschikt over een uitgebreide database en ruime ervaring, wat resulteert in nauwkeurige waardebepalingen.

Maak een taxatieafspraak in 4 stappen >

 

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.