Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Foodtrucktaxatie ‘De Wafelwagen’

Een foodtruck taxeren blijft toch iets speciaals, want zoveel zijn er niet in Nederland. Waarschijnlijk ligt het aantal tussen de 800 tot 1.000. En dit is een getal van ná de coronacrisis.

Wij mochten al meerdere foodtrucks taxeren en dat doen wij elke keer met veel plezier. Bij het taxeren van een foodtruck ontmoeten wij gepassioneerde ondernemers met mooie verhalen, wat ons werk natuurlijk nóg leuker maakt. Zie ook deze foodtrucktaxatie

Foodtruck ‘De Wafelwagen’

Dit keer kwam taxateur Simon in Terneuzen oog in oog te staan met een heel speciaal exemplaar; een tot foodtruck omgebouwde roestige paardentrailer.

De twee vrienden Dylan van Overmeire en Brandon de Kraker vonden de Peugeot J7 uit 1977 in Frankrijk via een online zoektocht. Toen de bus eind 2019 in Terneuzen aankwam, realiseerden de mannen zich direct dat het ombouwen van de trailer tot foodtruck meer werk was dan ze vooraf hadden gedacht. Ze lieten zich niet ontmoedigen, maar staken hun handen uit de mouwen en pakten de ombouw rigoureus aan.

Lees meer over de ombouw

Toen het tweetal de ombouw had afgerond en uitermate trots waren op het eindresultaat, brak de coronapandemie uit. Hun plannen voor deelname aan foodtruckfestivals viel daarmee in het water. Een enorme domper natuurlijk.

Maar 2022 moet hun jaar worden. Omdat ze er hélemaal klaar voor om Brusselse wafels te bakken in hun Wafelwagen moest de foodtruck in de verzekering. De verzekeraar wees erop dat ze hun foodtruck moesten laten taxeren, want een taxatie is eigenlijk de enige manier om ervoor te zorgen dat de foodtruck voor de juiste waarde verzekerd is.

Taxatie van de foodtruck

Taxateur Simon: “Bij het taxeren van zo’n speciaal voertuig is het heel fijn als er facturen voorhanden zijn van alle investeringen die zijn gedaan. In dit geval hadden Dylan en Brandon de facturen beschikbaar. Bovendien was er veel beeldmateriaal beschikbaar van de restauratie en dat is zeker van toegevoegde waarde voor de taxatie.

Tijdens een taxatie maken wij duidelijke detailfoto’s van het exterieur en interieur om hiermee de staat van de foodtruck vast te leggen. Deze beelden worden toegevoegd aan het uitgebreide taxatierapport. Bij deze taxatie zijn er zo’n 150 beelden in het taxatierapport verwerkt.”

Hieronder wat beelden die tijdens de taxatie zijn gemaakt

Foodtruck De Wafelwagen-exterieur Foodtruck De Wafelwagen-interieur

XXX

Foodtrucktaxatie voor de verzekering nodig?

Lees meer reviews op klantenvertellen.nl

De Wafelwagen boeken?

De Wafelwagen kan geboekt worden via de website: wafelwagen.nl. Dylan en Brandon: “De wafels kunnen wij voorzien van uiteenlopende toppings. Wafels met vers fruit of de nature en wafels met poedersuiker zijn nog steeds favoriet. Maar voor een jong publiek kunnen wij toppings maken van schuimpjes of oreo’s en bij een geboortefeest of een genderrevealparty zou je kunnen denken aan een Brusselse wafel met roze of blauwe muisjes.”

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.