Eén van de grootste voertuigtaxateurs in Nederland

Bespaar zo’n €300 op de bijtelling met de youngtimer-regeling

Wie van een comfortabele zakenauto houdt, maar de kosten van de bijtelling wil drukken, kan kiezen voor een youngtimer.

Kiest u voor een youngtimer, dan kunt u rijden tegen 35% van de dagwaarde in plaats van de gebruikelijke bijtelling van 22% van de nieuwwaarde. Dat levert al gauw een besparing op van zo’n €300 netto per maand.

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een auto die ouder is dan 15 jaar. Vanaf 2020 zijn dit dus auto’s met bouwjaar 2005 en ouder. Voor youngtimers geldt de uiterst gunstige youngtimer-regeling.

Wat houdt de youngtimer-regeling in?

Het algemeen bijtellingspercentage voor deze auto’s is vastgesteld op 35% van de dagwaarde van de auto. Kiest u voor een volledig elektrische auto (CO2-uitstoot = 0) dan bedraagt het percentage zelfs maar 17%.

Auto-import zelf doen of laten doen?

Spreekt het idee van het rijden in een youngtimer u aan maar heeft u geen trek in een ingewikkeld importtraject? Vraag uw autobedrijf voor u rond te kijken; ofwel verstrek een gerichte zoekopdracht. De meeste autobedrijven hebben ervaring met auto’s importeren. Vandaar dat ik er eigenlijk van overtuigd ben dat zij een youngtimer kunnen vinden die aan uw wensen voldoet.

Een rekenvoorbeeld verheldert 🧐

Rijdt u in een auto met een waarde van zo’n €45.000 dan bedraagt de netto bijtelling ongeveer €400 per maand.

Gaat u rijden in een youngtimer met een dagwaarde van €7.000 dan bedraagt de netto bijtelling €100 per maand. U bespaart €300 en profiteert toch van de voordelen die zo’n comfortabele auto biedt.

Waarom WEV-taxatie?

Wilt u de youngtimer op de zaak rijden, dan raden wij u aan een WEV-taxatie te laten uitvoeren. Met een WEV-taxatie voldoet u aan de eisen van de Belastingdienst, wat niet onbelangrijk is. De dagwaarde wordt bepaald aan de hand van een gedegen onderzoek waarbij exclusiviteit (hogere afschrijving), courantheid en kilometerstand meetellen. Vervolgens monitoren onze taxateurs elke kras, deuk of oneffenheid en fotograferen die. Eventuele beschadigingen verminderen de waarde van het voertuig.

Welke youngtimers zijn in trek?

Veel gave grote auto’s bereikten dit jaar de 15-jarige leeftijd. Voor welke youngtimers maken wij het vaakst een Waarde Economisch Verkeer (WEV) taxatie? Met andere woorden; welke youngtimers zijn bij onze klanten in trek?

Top 3 youngtimers 2020

  • BMW 5 serie
  • Volvo V70
  • Mercedes Benz E klasse

Youngtimer taxatie

Veel van onze klanten kiezen ervoor hun youngtimer ná de WEV-taxatie in een technische topstaat te brengen. Zodat zij zakelijk en privé in een zeer comfortabele auto rijden die motorisch eveneens in topconditie is. Doet u dat ook, dan raden wij u aan de waarde van uw youngtimer opnieuw te laten vaststellen voor de verzekering.

Heeft u vragen na het lezen van dit artikel? Bel: 0315 – 84 33 08 of stuur een WhatsApp bericht naar 06 – 42 10 76 59

Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Stel hier uw vraag.