fbpx

Oldtimer taxatie

Misschien weet u zo ongeveer wat uw oldtimer waard is? U weet wat u ervoor betaald heeft, dát kan een indicatie zijn. Maar heeft u de oldtimer al geruime tijd in eigendom, dan is die aanschafwaarde niet zo relevant meer. De emotionele waarde is waarschijnlijk niet in geld uit te drukken. Maar wat is uw oldtimer waard als het rationeel bekeken wordt. Een oldtimer taxatie is daarom belangrijk.

Uw oldtimer opgeknapt?

Misschien knapte u uw oldtimer op, deed elke keer een kleine investering. Realiseer u dan dat elke aanpassing de waarde kan beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan een gereviseerde motor, nieuwe bekleding of een nieuwe laklaag. Zulke restauraties of verfraaiingen kunnen de waarde verhogen!

Er zijn ook factoren die de waarde van uw oldtimer kunnen verminderen. Zoals afschrijving of als er meer aanbod is dan vraag. Zowel waardevermeerdering als waardevermindering werken door in de hoogte van de verzekeringspremie.

Een oldtimer taxatie vergt tijd

Taxeert één van de oldtimertaxateurs van Waardetaxaties uw oldtimer, dan krijgt u tegelijk aandacht én expertise. De opname van een oldtimer duurt een half uur tot 3 kwartier. Wij checken het kentekenbewijs, inspecteren de auto van onder tot boven en nemen eventuele investeringsfacturen en de historie van de oldtimer met u door.

Zodra de taxateurs op kantoor zijn, valt er nog veel te onderzoeken en uit te pluizen zoals recente veilingresultaten. We bekijken de verkoop van vergelijkbare modellen en noteren de prijs waarvoor ze werden verkocht. De verzamelde informatie neemt de taxateur mee in het taxatierapport. De kwaliteit van een taxatierapport valt of staat namelijk bij de onderbouwing. Er mag geen ruimte zijn voor enige discussie in geval van calamiteiten.

Oldtimertaxateur Edmond

Registertaxateur Edmond Pinckers is één van de bevlogen oldtimertaxateurs van Waardetaxaties. Hij houdt de marktontwikkelingen van oldtimers en youngtimers nauwlettend in de gaten. Samen met collega’s bezoekt hij zo’n 5 beurzen per jaar in binnen- en buitenland zoals Interclassis in Maastricht, Councours d’Elegance Paleis het Loo en Technoclassica in Essen. De laatste beurs is de grootste klassiekerbeurs in Europa. Verder leest hij zo’n 10 tot 12 Nederlandse en Duitse Classic Cars magazines per maand!

Bekijk de video. Hierin legt Edmond in 1 minuut uit hoe een oldtimer taxatie in z’n werk gaat.

Wat kost een oltimer taxatie?

De kwaliteit van een oldtimer taxatie valt of staat bij de onderbouwing ervan. Niemand is erbij gebaat als er in geval van calamiteiten ruimte is voor discussie. De verzekeraar niet en de verzekerde niet!

Over het algemeen is de taxatie van een zeldzame en duurdere oldtimer arbeidsintensiever dan de taxatie van oldtimers waarvan er nog meer rondrijden.


Oldtimer taxatie (waarde tot en met  €50.000) €150 (inclusief btw)

Oldtimer taxatie (waarde vanaf €50.000) €200 (inclusief btw)

Eventueel komen er tot maximaal €50 (inclusief btw) voorrijkosten bij.

Meer dan 2 oldtimer taxaties achtereen op dezelfde locatie? In dat geval vervallen de voorrijkosten. Of kom naar ons kantoor in Gendringen (ligt in de prachtige Achterhoek). Ook dan vervallen de voorrijkosten.


 

Twee van onze experts

Taxateurs met passie voor klassiekers!
Bekijk ons team

Hoe lang geldt een oldtimer taxatierapport?

Met een oldtimertaxatierapport van Waardetaxaties ontstaan er geen misvattingen en krijgt u waar u recht op heeft bij calamiteiten zoals een totallossverklaring of diefstal. Het taxatierapport geldt meestal 2 tot 3 jaar. Gedurende deze periode is de verzekeraar verplicht de waarde uit te keren die in het taxatierapport staat. Vraag naar de geldigheidsduur van een taxatierapport bij uw verzekeraar, want die is niet bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde.

Gecertificeerd oldtimer taxateur

De oldtimertaxatierapporten die Waardetaxaties uitbrengt, voldoen aan de eisen die de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub) hieraan stelt. Bovendien is Waardetaxaties aangesloten bij de Federatie (register) TMV en stichting VRT en gecertificeerd door Hobeon SKO. Onze taxatierapporten stellen we op conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Uw oldtimer of klassieke auto laten taxeren? Onze oldtimertaxateurs doen het met aandacht en veel vakkennis zodat er geen ruimte is voor enige discussie in geval van calamiteiten.

Lees het blog over de getaxeerde oldtimer Kever van Jeroen 

Ik vraag gratis advies aan over de taxatie van mijn oldtimer

Vult u dit formulier in, dan zit u nog nergens aan vast. Wij bellen u vrijblijvend

Vult u het kenteken in, dan verrichten wij vast wat voorwerk.

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.
Binnen een uur nemen wij contact op. Uw gegevens zijn 100% veilig.
Neem vrijblijvend contact op voor informatie en advies
Contact

Waardetaxaties.nl
Parallelweg 4
7081 DX Gendringen
Werkdagen 8:45 uur t/m 17:30 uur

Bel 0315 84 33 08

ISO 17024 gecertificeerd

© 2020 - Waardetaxaties heeft haar website laten maken door Ebbers Media.